Subota, 22. srpnja 2017.HNK Rijeka objavio priopćenje povodom sukoba pripadnika Armade i specijalne policije

Autor SC Ponedjeljak, 17 srpnja 2017 08:53

U nadolazećem tjednu bit će održan sastanak predstavnika navijačke skupine, zaštitarske tvrtke, policije i predstavnika kluba na kojem će glavna tema biti navedeni događaj, stoji u priopćenju

HNK Rijeka objavio priopćenje povodom sukoba pripadnika Armade i specijalne policije


Nakon utakmice između Rijeke i S. Belupa došlo je do sukoba pripadnika Armade i specijalne policijske postrojbe, tzv. "robocopovi" u jednom su trenutku ušli na tribinu gdje se nalazi Armada.

Nije se dogodilo ništa posebno u odnosu na sve što se povremeno događalo u bližoj i daljoj prošlosti na Kantridi, kada bi policija procijenila da su navijači prešli granicu normalnog ponašanja. Jedina je posebnost da se ovakav incident dogodio prvi put otkada Rijeka igra na Rujevici.

Povodom sukoba oglasio se HNK Rijeka sljedećim priopćenjem:

Hrvatski nogometni klub Rijeka ne podržava nikakav oblik nasilja niti protuzakonitog ponašanja i poduzet će sve kako bi se naši navijači osjećali sigurno prilikom posjete našeg stadiona kao što je to i bio slučaj u protekloj sezoni.

Vezano za pojedinosti o događaju na subotnjoj utakmici molimo Vas da se obratite Policijskoj upravi Primorsko-goranskoj koja sukladno članku 8. stavak 2. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima ujedno i rukovodi cjelokupnim osiguranjem redarske službe i policije te se očekuje da će izdati službeno priopćenje.

S obzirom da su kamere video nadzora koje pokrivaju tribine stadiona pod ingerencijom isključivo MUP-a, odnosno, djelatnici kluba nemaju ovlasti za uvid u snimljeni materijal nismo u mogućnosti komentirati navedeni događaj već je od strane kluba zatraženo službeno izvješće policije.

Od strane Hitne pomoći potvrđeno je da na samom stadionu nije bilo intervencije, odnosno, nitko od navedenih sudionika događaja (posjetitelja, redara i policije) nije zatražio liječniku pomoć.

U nadolazećem tjednu bit će održan sastanak predstavnika navijačke skupine, zaštitarske tvrtke, policije i predstavnika kluba na kojem će glavna tema biti navedeni događaj s ciljem da se u budućnosti izbjegnu prizori sa subotnje utakmice i ponovo u centar pažnje vrate uspjesi Rijeke na travnjaku, stoji u klupskom priopćenju.

Prema policijskom priopćenju povod sukoba sa specijalnom policijom bio je napad na jednog zaštitara:

Na kraju javnog okupljanja došlo je do narušavanja javnog reda i mira oko 22.51 sati na način da je više navijača HNK Rijeka napalo zaštitara angažiranog na osiguranju javnog skupa koji je intervenirao zbog penjanja navijača na zaštitnu ogradu, a potom i na policijske službenike Interventne jedinice policije Rijeka koji su intervenirali na zahtjev zaštitara. Policijski službenici su u uspostavljanju javnog reda i mira i u obrani od napada, primijenili sredstva prisile, stoji u policijskom priopćenju.

Dio atmosfere s tribina možete vidjeti na snimci od 4.18 minute nadalje:

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

MaxTV Prva liga

1. Dinamo 2 6 6
2. Hajduk 1 2 3
3. Inter 1 2 3
4. Rijeka 1 2 3
5. Osijek 1 0 1
6. Rudeš 1 0 1
7. Lokomotiva 1 -2 0
8. Istra 1961 1 -2 0
9. Slaven Belupo 1 -2 0
10. Cibalia 2 -6 0
Detaljna tablica

SportCom.hr