DERBI DELLA UČKA Krunoslav Rendulić najavio promjenu načina igre u utakmici protiv Rijeke

Srijeda, 07. studenog 2018. 09:20 Napisao/la  SC

Inzistirati na visokom presingu nosi ogroman rizik u fazi obrane. Da to nije prošlo pokazuje i sama činjenica da primamo više od dva gola po utakmici, kaže novi trener Istre 1961

DERBI DELLA UČKA Krunoslav Rendulić najavio promjenu načina igre u utakmici protiv Rijeke

 

Krunoslav Rendulić vodio je dvije utakmice momčadi Istre 1961 prije nego što se u nedjelju

- Uzalud vam umiranje u ljepoti ako nemate bodova. Od ljepote se ne živi. Treba skupljati bodove. Kratko sam tu, imali smo dvije gostujuće utakmice i nešto sam kroz njih, a nešto kroz treninge upoznao igrače. Pričao sam i s drugim ljudima oko kluba i polako hvatam konce ovoga što nas očekuje. Klub je sad u tranzicijskoj fazi i svi se još tražimo. To što sam ja već treći trener u 13 kola navodi na zaključak da treneri ovdje traju kao jogurt. Opet, svaki trener nosi nešto svoje i znam da igračima nije lako. Što se načina igre tiče, svi mi volimo posjed lopte, volimo igru lijepu za oko, ali kad nešto ne ide, ne ide. Tražimo rješenje kako smanjiti greške u defanzivi. Pokušavamo to ispraviti i nadam se da smo na dobrom putu. Svaki trener nosi svoje, insistirati na visokom presingu nosi ogroman rizik u fazi obrane.   Da to nije prošlo pokazuje i sama činjenica da primamo više od dva gola po utakmici. Dakle, to ne prolazi i treba tražiti druga rješenja. U ovoj situaciji treba biti pragmatičan. Ako možemo igrati, igramo. Ali ako nas protivnik stisne, ne možemo insistirati na posjedu. Svi klubovi u tim situacijama izbacuju loptu. Treba igrati jednostavno. Zašto da si dozvolimo da izgubimo loptu u otvaranju pa primimo gol, kao što je to dosad bio slučaj? Mi, ipak, ne možemo zabiti toliko golova koliko ih možemo primiti, kazao je Rendulić za Glas Istre nakon poraza od Lokomotive.

Rendulić će u nedjelju debitirati na klupi Istre u Puli u utakmici protiv Rijeke čiji je dres nosio dvije sezone.

Jasno je  Rendulić najavio kako će igrati u derbiju Della Učka, momčad Rijeke opet čeka utakmica na postavljenu protivničku obranu što je u utakmici protiv Rudeša izgledalo vrlo dobro.

Sada je pitanje može li momčad Rijeka održati tonus iz utakmice protiv Rudeša ili je utakmica na Rujevici bila trenutak nadahnuća.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 38 64
2 HNK Rijeka 20 47
3 NK Osijek 16 42
4 NK Lokomotiva 17 41
5 HNK Hajduk Split 10 40
6 HNK Gorica 5 38
7 Inter Zaprešić -27 24
8 NK Slaven Belupo -11 22
9 NK Istra 1961 -24 17
10 NK Rudeš -44 7