DAMIR MIŠKOVIĆ

Normalno je da oko kluba kola puno neistina i laži

Utorak, 12. rujna 2017. 22:21 Napisao/la  SC

Mjesečno nam treba više od 1,2 milijuna eura, nisu klub samo igrači

Damir Mišković
Damir Mišković


Damir Mišković tijekom gostovanja u talk-showu Orlanda Rivettija na Kanalu RI odgovorio je na nekoliko zanimljivih pitanja. Jedno od vječnih pitanja je što će biti s Kantridom:

- Ne znam koliko puta sam  ponovio da Social Sport više nema tih novaca. Kada ih je bilo, nismo uspjeli napraviti stadion. Evo, upravo sam Rujevici imao sastanak s potencijalnim investitorima. Vjerujem da ćemo uspjeti pronaći investitora za cijeli kompleks, trebat će malo vremena. Javno kažem, ako netko ima investitora, neka ga dovede. Rijeka danas nema tih novaca, rekao je Mišković.

Iznoseći financijsku situaciju u klubu predsjednik Uprave rekao je sljedeće:

- Kada smo došli potpisali smo partnerski ugovor na tri godine, Social Sport nije udruga koja može financirati klub dovijeka. Ja sam pokušao izvući maksimalno koliko se moglo izvući za klub i za infrastrukturu. Definitivno smo to napravili, ali Social Sport nije došao da bi vječno financirao klub. Tri godine se sami održavamo, teško, stalno smo u crvenom, ali uspijevamo. Za sada nam ide dobro. Svi su u klubu podmireni, dobivaju plaću redovito. Mjesečno nam treba više od 1,2 milijuna eura, nisu klub samo igrači. Meni je najvažnije da se klub sam financira i da u zadnje tri godine nikome plaća nije kasnila. Na početku je Social Sport trebao davati samo milijun i pol eura godišnje, tako je bilo napisano u trogodišnjem ugovoru. Sva sreća da smo imali ljude koji su izglasali malo više i sada imamo dug, moramo vratiti 4,6 mil. eura. Vratit ćemo kada budemo imali, kaže Mišković.

Na početku sezone narušila se pozitivna atmosfera oko kluba:

- Osvojili smo prvenstvo, osvojili smo Kup, zastor se spustio i svaki dan gledam udarce ispod pasa. Kada neki klub ovako naraste, normalno je da oko kluba kola puno neistina i laži, to je dio života. Ja sam pred neki dan čuo da ne isplaćujemo plaće tri mjeseca, čuo sam da se raspadamo, čuo sam da nas Kinezi kupuju, pa sam pitao ljude da mi kažu imena.... Znam da novine i internet dnevno izbacuju toliko informacija, a onda se ljudi hvataju za negativu ili pozitivu, naglašava Mišković.

O odlasima najboljih igrača Mišković je rekao:

- Ne vidim kako bi predsjednik Rijeke mogao igrače koji su osvojili prvenstvo poslati da trče krugove. Moramo biti pošteni prema njima, isto kao što oni bili pošteni prema nama. A druga je stvar da li se to meni sviđa kao navijaču, rekao je Mišković.

Gabriele Volpi nikada nije bio na Rujevici:

- Čovjek radi, ne zanima ga previše nogomet, ima već i koju godinu. Većinu vremena provodi u Italiji ili u Monte Carlu. Ne, nemamo problema u komunikaciji. Kako ćemo imati problema kada radimo. Ima puno zlobnih komentara, stalno se raspadamo...

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 34 73
2 HNK Rijeka 43 70
3 HNK Hajduk Split 32 66
4 NK Osijek 15 56
5 NK Lokomotiva -1 51
6 NK Slaven Belupo -10 43
7 Inter Zaprešić -21 43
8 NK Rudeš -21 40
9 NK Istra 1961 -32 27
10 HNK Cibalia -39 26