Ponedjeljak, 21. kolovoza 2017.Željko Tonković: Nema garancija da će netko od mladih igrača postati novi Barać ili Hinić

Autor V. P. Srijeda, 11 siječnja 2017 23:57

Dogovor je da budem na klupi sa trenerom Pezeljom i njegovim pomoćnikom Tiškivskim kada se igraju utakmice, kaže šef škole vaterpola Primorja

Željko Tonković
Željko Tonković Foto: Lucio Vidotto

Željko Tonković u redovima Vaterpolo kluba Primorja Erste banke je dugi niz godina, od sezone 1988/1989 prošao je sve uspone i padove.

Tonković je posljednjih godina voditelj omladinskog pogona te je jedan od najzaslužnijih za stvaranje mladih vaterpolista.

- Vodim brigu o omladinskom pogonu, o svim mlađim kategorijama. Kadete ću i fizički voditi na polufinalnom turniru prvenstva Hrvatske jer bi njihova grupa trebala igrati u Rijeci, kaže Tonković.

Popularni Taci sudjeluje i u radu seniorskog pogona.

- Čast i obveza mi je biti uz igrače iz mlađih pogona. Dogovor je da budem na klupi sa trenerom Pezeljom i njegovim pomoćnikom Tiškivskim kada igraju utakmice. Bez obzira na njihove godine nemaju još toliko iskustva u vođenju utakmica pa sam ja tu u slučaju da im zatreba pomoć. To je jedino što radim sa prvom ekipom, kaže Željko Tonković.

Današnja seniorska momčad Primorja sastavljena je u većini od mladih igrača poniklih u klubu, što posebno veseli Tonkovića.

- Mladi igrači moraju dobiti priliku, jer jedino tako mogu napredovati. Imaju konkurenciju, minutažu i odgovornost u igri i to ispunjavaju. Ova sezona je filter za budućnost. Konkurencija je zapravo najbolja motivacija. Na treningu se bore, daju sve od sebe i dobivaju priliku na utakmicama zahvaljujući svom radu i zalaganju. Bez obzira na rezultate mladi igrači su dobili i dobivaju puno. Nema garancija da će netko od njih biti novi Barać ili Hinić, ali imaju priliku pokazati što znaju i mogu, mišljenja je Tonković.

Voditelj omladinskog pogona Primorja EB zna koje su opasnosti u igračkom odrastanju.

- U omladinskom pogonu skaču iz selekcije u selekciju, ali velika je provalija između juniorskog pogona i seniorskog. I upravo se u tom dijelu neki igrači izgube. U našoj momčadi juniori imaju priliku igrati uz neke starije i iskusnije igrače te od njih naučiti puno i steći iskustvo. Nema garancija da će uspjeti, vrijeme će pokazati što će s njima biti. Talenta ima, a ja vjerujem da će njihov angažman biti na kraju nagrađen, zaključio je Željko Tonković.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr