Srijeda, 16. kolovoza 2017.Ivan Buljubašić, vaterpolist Primorja EB: Veseli atmosfera u kojoj mladi žele slušati i napredovati

Autor V. P. Petak, 30 prosinca 2016 17:50

Meni je najvažnije to što u Rijeci imam vrhunske uvjete za rad i što radim sa vrhunskim stručnjacima s kojima mogu još napredovati, kaže Buljubašić

Ivan Buljubašić (Primorje EB)
Ivan Buljubašić (Primorje EB) Foto: Valentina Prokić

Vaterpolisti Primorja Erste banke godinu ispraćaju smanjenim intenzitetom rada. U Novoj godini sve se vraća u kolotečinu i momčad počinje pripreme za nastavak Triglav regionalne lige i utakmice u gostima kod Vojvodine 21. siječnja.

U polusezoni Primorjaši su ostvarili zacrtano, plasirali su se na završni turnir Kupa Hrvatske, igrali su Euro Cup, no ispali su nakon što im je ždrijeb dodijelio glavnog favorita za osvajanje mađarski Ferencvaroš.

- Polusezona je bila dobra. Osnovne ciljeve smo ostvarili, u Euro Cupu smo Mađarima pružili maksimalan otpor, ali više od toga nismo mogli jer se ova momčad tek počela graditi. No, vjerujem kako sezona bude odmicala da ćemo igrati sve bolje i bolje te da će takvi biti i naši rezultati, počeo je priču jedan od najiskusnijih u redovima Primorja EB, kapetan Ivan Buljubašić.

Buljubašić je posljednjih mjesec dana momčad morao pratiti sa tribine, a tako je bilo i na Kupu Hrvatske. Razlog je ozljeda koja ga je privremeno odvojila od bazena. Nastavak sezone nosi nove ciljeve, koje će Buljubašić pokušati ispuniti zajedno sa svojim suigračima.

- Želimo ući u završnicu Triglav regionalne lige te u završnicu prvenstva Hrvatske. Mladost sada ima pozitivan skor sa nama, jer su nas pobijedili u polufinalu Kupa, ali nadam se da ćemo im se revanširati za to na kraju sezone te da ćemo mi igrati finale prvenstva Hrvatske sa Jugom, dodaje Buljubašić.

Iskusni vaterpolist bio je član Primorja i kada su se osvajali trofeji, a odlučio je ostati i predvoditi znatno pomlađenu momčad. Buljubašić i Vukičević jedina su dvojica hrvatskih reprezentativaca, taj su status zadržali bez obzira na slabije rezultate svoje momčadi u usporedbi sa prijašnjim godinama.

- Meni je najvažnije to što u Rijeci imam vrhunske uvjete za rad i to što radim sa vrhunskim stručnjacima s kojima mogu još napredovati. Ekipa je posložena, ništa nam ne nedostaje i smatram da je za mene Primorje najbolja opcija, pojašnjava Buljubašić svoje ambicije.

Ivan Buljubašić predvodi momčad zajedno sa iskusnim suigračem Cosminom Raduom.

- Tu je još i Vukičević koji je također stekao veliko iskustvo. Nije teško biti kapetan, već je to izazov i odgovornost. Moramo biti podrška mladim igračima od kojih su neki prvi puta u karijeri zaigrali za seniorsku momčad. Mi smo vođe i moramo biti primjer mlađima i pomagati im svojim iskustvom. Primorje je momčad u kojoj je atmosfera odlična i veseli to što mladi žele slušati i napredovati, zaključio je kapetan Primorja EB.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr