Petak, 18. kolovoza 2017.Igor Pezelj: Moramo znati da ovo više nije momčad koja je zadnjih sezona osvajala trofeje

Autor Srijeda, 04 siječnja 2017 11:25

Najviše smo podbacili u igri s igračem više, statistika nam je loša. Upravo je to element igre u kojemu do izražaja dolazi uigranost i automatizam, kaže trener vaterpolista Primorja

Igor Pezelj
Igor Pezelj Foto: Valentina Prokić


Vaterpolisti Primorja u Novu godinu krenuli su rastrećeni utakmica u kupu i europskom natjecanju, u nastavku sezone predstoje utakmice u regionalnoj ligi i prvenstvu Hrvatske.

- U nastavku sezone bit će nam malo lakše iako je kalendar i dalje gust. Osnovne ciljeve u prvom dijelu sezone smo ostvarili. S obzirom kako su se stvari odvijale, mislim da smo mogli ostvariti malo bolji rezultat u kupu gdje smo ispali u polufinalu, ali eto... Što se tiče nastavka sezone, počeli smo raditi odmah iza Božića, odradili smo intezivni tjedan priprema, nekoliko jakih treninga. Od srijede nam dolazi splitski Jadran protiv kojega ćemo odigrati četiri sparing-utakmice, u petak igramo protiv francuske reprezentacije, koja se priprema u Hrvatskoj. Vrijeme do prve utakmice, 20. siječnja protiv Vojvodine, iskoristit ćemo da podignemo razinu igre, kaže trener Igor Pezelj.

Ova sezona podređena je afirmaciji mladih igrača:

- Uglavnom sam zadovoljan kako se razvijaju budući da doživjeli velike promjene što se tiče statusa, načina treninga, usklađivanja s obvezama u školi, na fakultetima... S nekolicinom smo obavili razgovore da točno znaju što se očekuje od njih. Zadovoljan sam kako reagiraju na sve podržaje. Atmosfera u svlačionici je stvarno dobra, gušt je raditi u takvom okuženju. Ni pred koga nismo postavili ciljeve koji nisu realni! Osobno bih na kraju sezone bio zadovoljan kada bismo ostvarili plasman na Final Four regionalne lige, govori Pezelj.

U igri očigledno nedostaje iskustva u presudnim trenucima utakmica, ima dosta prostora za napredak u igri:

- Najveći je problem neiskustvo. Momčad se tek slaže, neki igrači prvi put igraju zajedno, treba vremena. Najviše smo podbacili u igri s igračem više, statistika nam je loša. Upravo je to element igre u kojemu do izražaja dolazi uigranost i automatizam, na tome dosta radimo tijekm ove stanke. Znamo koliko vrijedimo, prema tome slažemo taktiku i određujemo ciljeve. Ovi igrači imaju još dosta prostora za napredak iako moramo znati da ovo više nije momčad koja je zadnjih sezona osvajala trofeje. Zbog toga imamo drugačije ciljeve, zaključuje Pezelj.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr