IGOR HINIĆ Očekujem dobru i tvrdu utakmicu protiv Solarisa u kojoj si ne smijemo dozvoliti opuštanje

Utorak, 15. svibnja 2018. 12:44 Napisao/la  V. P.

O Fordu moramo razgovarati sa australskim izbornikom Fatovićem, a s Tkačem ćemo također pokušati naći zajednički jezik, kaže Burburan 

David Burburan, Igor Hinić, Antonio Ćunko
David Burburan, Igor Hinić, Antonio Ćunko Foto: Valentina Prokić

Vaterpolisti Primorja Erste banke u srijedu od 19,30 na Kantridi igraju uzvratni susret za peto mjesto u prvenstvu Hrvatske protiv šibenskog Solarisa.

Primorjaši su u prvoj utakmici u Šibeniku pobijedili te u uzvrat ulaze sa četiri gola više.

- Utakmice sa Solarisom je i oproštaj od sezone. Očekujem pobjedu. Solaris je dobra momčad, nisu isti kao na početku sezone, pojačali su se sa Vlahovićem i Kintsurashvilijem, imaju sedam pobjeda u nizu. Našom utakmicom u Šibeniku sam zadovoljan sa puno aspekata, puno smo plivali, fizički smo dominirali, njihov vratar nije imao svoj da, ali da je utakmica bi se dovela u egal. U srijedu si ne smijemo dozvoliti opuštanje, očekujem maksimalan angažman od svojih igrača, da poginu jedan za drugoga te dobru i tvrdu utakmicu u kojoj ćemo mi pobijediti, rekao je trener Primorjaša Igor Hinić.

Antonio Ćunko zabio je četiri pogotka u Šibeniku i jedan je od plejade mladih igrača koji su napredovali ove sezone.

- Veća minutaža donijela je i moje golove. Osjećam promjenu u svojoj karijeri i napredak. Imamo prednost nad Solarisom od četiri gola, ali moramo krenuti agresivno od prve minute i ne smijemo se previše opuštati, kaže Ćunko.

Solaris će iduće sezone biti jedan od glavnih konkurenata Primorju EB za povratak u A1 regionalnu ligu.

- A2 će biti teža od A1 jer su u A1 prisutne velike razlike među momčadima. U A2 momčadi su izjednačene te će se trebati iz tjedna u tjedan prikazivati u najboljem svjetlu. Bit će puno zahtjevnije natjecanje, smatra Hinić.

Trener Hinić na raspolaganju za Solaris nema Rakovca i Petrića.

- Rakovcu je rame pomaknuto, a Petrić ima problema sa leđima. Obojica su na rehabilitaciji u Scipionu kod Deana Misture kojemu zahvaljujemo ovim putem na pomoći. No, onoga koga nema bez njega se može i mora, to smo već dokazali, dodaje Hinić.

Član Uprave David Burburan, nakon ptopisivanja novog ugovora sa Paparićem, najavljuje i produžetke ugovora sa preostalim igračima.

- Ova sezona je jako zadovoljavajuća za nas, Sada imamo tri pobjede u nizu i opći dojam je dobar. Nadam se da ćemo i u srijedu imati podršku publike jer njihovo prisustvo je znak podrške novom Primorju, novom zamahu i viziji. Pred potpisom smo ugovora sa svim našim domaćim igračima koji su pokazali napredak u ovoj sezoni. Što se stranaca tiče, o Australcu Fordu moramo razgovarati sa australskim izbornikom Fatovićem, a s Tkačem ćemo također pokušati naći zajednički jezik. Obojica su zadovoljila trenera te se nadamo da će ostati sa nama, rekao je Burburan.