EP 2018 Lea Saftić, Aleksandra Ratković i Emmi Miljković na popisu izbornika vaterpolske reprezentacije

Utorak, 10. srpnja 2018. 14:35 Napisao/la  SC

Ako računamo Emmi, nikada nismo imali tri reprezentativke na jednom velikom natjecanju, kaže trener vaterpolistica Primorja Darko Ažić

EP 2018 Lea Saftić, Aleksandra Ratković i Emmi Miljković na popisu izbornika vaterpolske reprezentacije

 

Dragan Matutinović, izbornik hrvatske ženske vaterpolske reprezentacije, odredio je 13 igračica za skorašnje Europsko prvenstvo, koje se u Barceloni održava od 14. do 28. srpnja.

Na popisu ne nalaze dvije vaterpolistice Primorja, Lea Saftić i Aleksandra Ratković.

- Možemo reći i da je Emmi Miljković naša! Emmi je kvalifikacije za Europsko prvenstvo igrala kao naša igračica na početku prošle sezone, onda je otišla u Đenovu. Treba spomenuti i Mojcu Jereb, koja je bila na širem popisu od 15 igračica, prošla je sve pripreme, govori trener riječkih vaterpolistica Darko Ažić.

Popis za EP: Alexandra Ratković, Irena Barišić, Petra Bukić, Ivana Butić, Dina Lordan, Domina Butić, Emmi Miljković, Tereza Balić, Matea Skelin, Lea Saftić, Gloria Badžim, Leonarda Pavić i Mia Topić.U Primorju sa svakim novim natjecanjem raste broj reprezentativki, nema boljega priznanja za struku.

- Ratkovićka je branila na zadnjem europskom prvenstvu u Beogradu, pozvana je s nepunih 16 godina. Saftić je tada otpala u zadnjem krugu, kao što je sada otpala Jereb. Ako računamo Emmi, nikada nismo imali tri reprezentativke na jednom velikom natjecanju, kaže Ažić.

Hrvatska se na EP u Barceloni nalazi u A skupini zajedno s reprezentacijama Italije, Grčke, Izraela, Francuske i Nizozemske, prvu utakmicu Hrvatice igraju u subotu, 14. srpnja.

Što se tiče klupskih obveza, ima vremena za odmor:

- Počinjemo pripreme krajem kolovoza, reprezentativke će se dovoljno odmoriti. Juniorke će početi pripreme nešto ranije, prva ekipa bi trebala ostati ista. Uskoro ćemo imati mamu u ekipi, Nina Hibšer je trudna, tako da ćemo privremeno ostati bez kapetanice, zaključuje Ažić.