U-21 Hrvatska pobijedila Dansku u Puli, Robert Murić odigrao nekoliko zapaženih poteza

Srijeda, 12. lipnja 2019. 21:10 Napisao/la  SC

Hrvatska .- Danska 1:0. U 38. minuti ozlijedio se Ivan Šunjić, mladi reprezentativac Dinama pokušao nastaviti igru, ali je na kraju suznih očiju  otišao u svlačionicu

Nenad Gračan
Nenad Gračan

 

Mlada hrvatska reprezentacija uoči nastupa na EURO-u odigrala je protiv Danske generalku nakon koje je najvažnija vijest da izbornik Nenad Gračan može ostati bez još jednog stožernog igrača!

U 38. minuti ozlijedio se Ivan Šunjić, mladi reprezentativac Dinama izašao je s travnjaka Aldo Drosina nakon duela s Olsenom.

Pokušao je nastaviti igru, ali nije izdržao, suznih očiju otišao je u svlačionicu.

Čekaju se nalazi liječničke pretrage u nadi da će Šunjić 16. lipnja otputovati u San Marino, gdje U-21 reprezentacija igra sve tri utakmice u skupini.

Nakon što je Duje Ćaleta-Car odlučio odmarati tijekom ljeta, jer je prošle sezone odigrao 26 utakmica, Šunjićev eventualni izostanak bio bi veliki udarac.

Inače, Šunjić je prošle sezone odigrao točno 15 utakmica više od Ćaleta-Cara!

Dobra vijest za Gračana je da Nikola Vlašić izgleda fizički dobro na terenu.

Vlašić je zbog ozljede prekočio obveze za A-reprezentaciju, u igru je ušao umjesto Šunjića i pokazao da bi Gračan mogao na njega računati već u utakmici protiv Rumunjske 18. lipnja.

Rubert Murić odigrao je nekoliko zapaženih poteza protiv Danske, napadač Rijeke pao je u formi pri kraju sezone što je normalno za mladog igrača bez kontinuiteta.

Jedini pogodak postigao je Toma Bašić u sudačkoj nadoknadi.

Josip Brekalo, Filip Benković i Alen Halilović nisu igrali protiv Danske u Puli budući da u igrali protiv Tunisa u Varaždinu.

HRVATSKA: Posavec (62' Grbić), Čabraja, Katić (62' Borevković), Kalaica, Uremović, Ivanušec (62' Bistrović), Šunjić (43' Vlašić), Moro (62' Bašić), Bradarić, Murić (62' Majer), Jakoliš (72' Kulenović)

U-21 prijateljska utakmica: Hrvatska - Danska 1:0 (Bašić 90+2)