Nedjelja, 20. kolovoza 2017.U-17 EP Dario Bašić: Očekuju nas tri vrhunske utakmice i svi jedva čekamo početak

Autor SC Četvrtak, 20 travnja 2017 13:38

Hrvatska turnir otvara 3. svibnja na Rujevici protiv atraktivne Italije

Dario Bašić, izbornik U-17 reprezentacije
Dario Bašić, izbornik U-17 reprezentacije


U-17 hrvatska reprezentacija na Rujevici igra protiv Italije i Turske, dok će izvjesno odlučujuću utakmicu protiv Španjolske igrati u Kostreni. Ždrijeb nije imao milosti prema domaćinu U-17 Europskog prvenstva, koje se od 3. do 19. svibnja održava u Hrvatskoj:

- Igrati protiv najboljih istodobno je izazov i odgovornost, ali i veselje. Očekuju nas tri vrhunske utakmice i svi jedva čekamo početak. Protivnike smo već analizirali, maksimalno se pripremamo, a pozitivni će pritisak biti prisutan. Igrače ćemo pokušati rasteretiti kako bi uživali u nogometu, za njih je ovo veliki događaj koji im može donijeti mnogo dobroga. Oni su budućnost hrvatskog nogometa i moraju slobodno igrati, naglasio je izbornik Dario Bašić, koji je 24 igrača odveo na pripreme u Medulin.

- Uvjeren sam da će se igrači osloboditi na pripremama, moraju imati sportski stav, ne smije ih zanimati ništa izvan terena, nego samo ono što mogu napraviti na terenu, oni zadaci o kojima smo se dogovorili. Znaju da im oni koji ih dolaze pratiti žele samo dobro, bez obzira na očekivanja, a mi smo tu da im pokušamo pomoći, kaže Bašić.

Hrvatska turnir otvara 3. svibnja na Rujevici protiv atraktivne Italije.

- Italija je stvarno jako dobra momčad, neki im pojedinci već igraju u seniorskom nogometu. Standardno su taktički disciplinirana momčad, tipično talijanska, iako imaju i neke ne-talijanske elemente. Želimo protiv njih biti što je moguće kvalitetniji. U svakoj generaciji ima pojedinaca koji odskaču, Europsko prvenstvo bit će im prvi korak na putu afirmacije, zaključio je Bašić.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr