Strategija razvoja sporta Grada Rijeke 2018 - 2024 uskoro pred gradskim vijećnicima

Ponedjeljak, 16. travnja 2018. 13:09 Napisao  I. V.

Lokalne zajednice ne mogu na sebe preuzeti financiranje vrhunskog sporta, svi smo se suglasili da moramo ulagati u mlade, kaže Vera Begić-Blečić

Vera Begić Blečić
Vera Begić Blečić

 Pročelnica Vera Begić-Blečić na 19. kolegiju gradonačenika Vojka Obersnela u srijedu prezentira Prijedlog strategije sporta Grada Rijeke 2018. - 2024.

Nakon duže pripreme, prijedlog strategije razvoja gradskog sporta dobio je konkretnu formu i sadržaj:

- U pripremi je održano je savjetovanje koje je trajalo 30 dana, održane su stručne radionice, održana je prezentacija gradskim vijećnicima, što smatram jako važnim. Na prezentaciji se pojavilo sedam, osam vijećnika, svatko od njih iznosio je svoje argumente, nije bilo većih primjedbi. Rasprava je protekla u pozitivnom ozračju, mnogi vijećnici nisu bili upoznati s detaljima, zanimalo ih je kako funcionira sustav sporta. Kada su saznali kako sustav funkcionira na nacionalnoj razini, postali su svjesni da teško možemo izaći iz zatvorenog kruga. Lokalne zajednice ne mogu na sebe preuzeti financiranje vrhunskog sporta, svi smo se suglasili da moramo ulagati u mlade, kaže Begić-Blečić.

Postupak usvajanja strategije je sljedeći:

- Nakon kolegija prijedlog će biti upućen Gradskom vijeću, nadam se da će strategija biti usvojena na idućoj sjednici, kada ćemo odrediti smjer razvoja sporta u gradu. Najvažnije je tek slijedi, Akcijski plan trebamo donijeti negdje do rujna, u njemu će biti određene konkretne aktivnosti, zaključuje Begić-Blečić.