Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke na sastanku u Beču

Ponedjeljak, 06. svibnja 2019. 21:04 Napisao/la  SC
Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke na sastanku  u Beču

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke 2. i 3. 05. 2019. godine prisustvovao je sastanku projektnih partnera u sklopu projekta 'Sports training for all' - ST4ALL u Beču.

Na sastanku projektnih partnera predstavljene su dosadašnje aktivnosti u sklopu Projekta u zemljama partnera, te je utvrđen plan daljnjeg rada i obveza ključnih za napredak Projekta.

S obzirom da se sve veći broj učenika i studenata s invaliditetom uključuje u obrazovne institucije i organizacije mladih bez invaliditeta te se bave sportom, profesori i treneri susreću se s problemom nedostatka edukacije o inkluzivnom sportu.

Cilj projekta 'Sports training for all' - ST4ALL je stoga edukacija profesora i trenera o organizaciji inkluzivnih sportskih aktivnosti.

Smatra se da upravo integracijske sportske aktivnosti mogu biti ključne za inkluziju opće zajednice.

U projektu 'Sports training for all' - ST4ALL sudjeluje osam partnera iz četiri zemalja: Bugarske, Turske, Belgije, Austrije i Hrvatske.

Vodeći partner projekta je University of Plovdiv Paisii Hilendarski iz Bugarske, dok je predstavnik iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Proračun projekta 'Sports training for all' - ST4ALL iznosi 355.643 eura te je sufinanciran od strane Europske unije kroz program Erasmus+ Sport - Collaborative Partnership.

Razdoblje prihvatljivosti troškova počelo je 1. siječnja 2018., a završava 30. lipnja 2020. godine.