Održan sastanak povodom tečaja za trenere - o plivanju za osobe s invaliditetom

Srijeda, 11. srpnja 2018. 18:18 Napisao/la  SC
Održan sastanak povodom tečaja za trenere - o plivanju za osobe s invaliditetom

 

Na Bazenima KIantrida održan je sastanak povodom održavanja Tečaja za trenere - o plivanju za osobe s invaliditetom, u sklopu projekta IN DIVE, a u organizaciji Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, na kojemu je sudjelovalo dvadesetak zainteresiranih polaznika: kineziologa, trenera, učitelja, roditelja djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i asistenata osoba s invaliditetom.

Na sastanku su predstavljene osnove rada s osobama s invaliditetom u vodi, istaknuta je važnost vodenih sportova za osobe s invaliditetom, te je prezentiran plan provedbe tečaja.

Naime, Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke uskoro će započeti s održavanjem Tečaja za trenere - o plivanju za osobe s invaliditetom u sklopu projekta IN DIVE.

Cilj treninga je upoznavanje trenera i osoba koje se susreću s osobama s invaliditetom u svakodnevnom radu i životu, s načinom rada i treniranja plivanja osoba s invaliditetom te o dobrobitima vodenih sportova za osobe s invaliditetom.

Cilj projekta In-dive je poticanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti u sportu, s posebnim naglaskom na osobe s mentalnim i fizičkim invaliditetom.

Projekt je posebno usredotočuje na vodu i tjelesne aktivnosti koje se odvijaju u vodi, kao što su: plivanje, ronjenje, sinkronizirano plivanje, jedrenje idr.

Partneri Projekta In-Dive su organizacije iz triju zemalja: Italije, Portugala i Hrvatske.

Vodeći partner Projekta je MR sport dei fratelli Marconi asd iz Italije dok je partner iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Svi zainteresirani za Tečaj za trenere - o plivanju za osobe s invaliditetom, mogu se javiti Športskom savezu osoba s invaliditetom Grada Rijeke na: [email protected],hr