Na 4. danu Sportskog prava EU raspravlja se o statusu nogometnih menadžera

Nedjelja, 09. lipnja 2019. 18:13 Napisao/la  SC
Na 4. danu Sportskog prava EU raspravlja se o statusu nogometnih menadžera

 

Ako vas zanima kakav pravni status u današnjem nogometu imaju menadžeri, detalje imate priliku čuti od vrhunskih stručnjaka.

U ponedjeljak, 10. lipnja, na 4. riječkom danu Sportskog prava EU koji se održava na Pravnom fakultetu u Rijeci s početkom u 10 sati.

Toga se dana održava međunarodna konferencija u okviru Erasmus + projekta „Promicanje i potpora uvođenju dobra upravljanja u europski sektor nogometnih agenata" (Promoting and Supporting Good Governance in the European Football Agency Industry).

Tema konferencije je upravo reguliranje statusa nogometnih agenata.

Konferencija će okupiti sudionike iz mnogobrojnih država poput UK, Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske, Švedske, Slovenije i drugih država.

Svrha projekta je dati pregled pravnog okvira s prijedlozima kako poboljšati isti za područje svih država EU-a, a projektni tim u svemu surađuje s FIFA-om, UEFA-om te Europskom komisijom iz razloga što će se rezultati projekta implementirati u novi FIFA Pravilnik o reguliranju statusa nogometnih posrednika/agenata.

Svoj su dolazak potvrdili i ugledni pravni stručnjaci – arbitri Arbitražnog suda za sport iz Laussane (CAS), predsjednici pravnih odjela talijanskog, hrvatskog i slovenskog nogometnog saveza, bivši sportaši i predstavnici klubova, predstavnici Svjetskog sindikata nogometaša te Europskog udruženja nogometnih agenata.

Ova je konferencija posljednja u nizu nakon Londona, Madrida, Kölna i Malmö kojom se projekt zaokružuje prije završnog izvješća i prijedloga koji će se dostaviti FIFA-i i UEFA-i te socijalnim partnerima.

Time su Rijeka i riječko Sveučilište našli svoja mjesta na svjetskoj nogometnoj karti.