KRIZA RIJEČKOG SPORTA Odbojkaši i odbojkašice Rijeke jedini među nositeljima kvalitete razigravaju za prvake

Utorak, 12. ožujka 2019. 20:23 Napisao/la  Igor Vranić

Nogomet je posebna riječka priča zahvaljujući Damiru Miškoviću, Rijeka u 24. kolu igrala protiv kluba koji je 2018. godine prihodovao iznos koji je ekvivalent otprilike polovice proračuna Grada Rijeke

Rijeka je posebna priča riječkog sporta
Rijeka je posebna priča riječkog sporta Foto: www.hnkrijeka

 

Nositelji kvalitete riječkog sporta ulaze u završnice sezona, riječ je o klubovima koji prema sportskim kriterijima i društvenom značaju zrcale financijsku snagu lokalnih samouprava.

Nositelje kvalitete u svakoj lokalnoj zajednici treba tražiti u loptačkim sportovima među nogometnim, rukometnim, košarkaškim, vaterpolskim i/ili odbojkaškim klubovima.

Proteklog vikenda rukometaši Zameta sezonu su nastavili utakmicama u Ligi za ostanak, dok vaterpolisti Primorja sezonu nastavljaju utakmica u prvenstvu Hrvatske.

Rukometaši su proteklog vikenda izgubili šansu razigravati za prvaka države, vaterpolisti su istog vikenda odigrali zadnju utakmicu u A-2 Regionalnoj ligi uoči koje nisu imali šanse razigravati za povratak u A-1 ligu.

Rukometašima predstoji borba za ostanak u kojoj ne bi smjeli imati problema zadržati premijerligaški status.

Vaterpolistima predstoji završnica domaćeg prvenstva u kojemu će plasman na svako mjesto iznad sedmog mjesta biti uspjeh.

Nakon razigravanja u A-1 i A-2 regionalnim ligama, Primorje je nominalno sedmi klub u državi. Ispred su Jug, Mladost, Jadran, Mornar, POŠK i Solaris.

Rukometašice Zameta sezonu nisu završile nakon što je nova klupska uprava odlučila odustati od natjecanja u prvoj ligi devet kola prije prvenstva.

Košarkaški Kvarnera 2010 tri kola prije kraja sezone praktično su postali drugoligaši, preostale su teoretske šanse za ostanak.

Košarkašice Kvarnera odavno su postale prošlost riječkog sporta, u rujnu 2017. godine klub se ugasio dvije sezone nakon što je igrao Final Four za prvaka.

Odbojkaši i odbojkašice Rijeke jedini među nositeljima kvalitete ove sezone razigravaju za prvake.

Oba odbojkaška kluba imaju privilegiju da su troškovi održavanja najboljih odbojkaških klubova puno niži nego troškovi održavanja najboljih rukometnih, vaterpolskih i košarkaških klubova u državi.

Nogomet je posebna riječka priča zahvaljujući Damiru Miškoviću.

Rijeka se unatoč čudnoj atmosferi na Rujevici i kadrovskim problemima zbog ozljeda nalazi na drugom mjestu iza kluba, koji je 2018. godine prihodova 435 mil. kuna, odnosno, nešto manje od 60 mil. eura!

Da bude jasnije protiv koga je Rijeka igrala u 24. kolu, Dinamo je 2018. godine prihodovao iznos koji je ekvivalent otprilike polovice proračuna Grada Rijeke!