OBNOVA KULTNOG STADIONA

Krimeja novo ruho dobiva početkom iduće godine

Četvrtak, 08. studenog 2018. 14:07 Napisao  I. V.

U sljedećih desetak dana trebalo bi se znati više, kaže Marinko Koljanin

Krimeja novo ruho dobiva početkom iduće godine

 

Renoviranje stadiona Krimeja jedan je od prioriteta nove uprave Orijenta 1919, uskoro ni trebala početi realizacija projekta:

- U tijeku su razgovori i dogovori, u sljedećih desetak dana trebalo bi se znati više, kada se počne slagati gradski poračun za iduću godinu. Više sam puta istaknuo da imamo maksimalnu podršku Grada Rijeke što se tiče uređenja objekta i licenciranje za Drugu ligu u koju se možemo plasirati ranije nego što smo se nadali. Moramo stvoriti bolje uvjete za školu nogometa, Orijent 1919 ima samo jedno igralište, to nam je najvažnije u razgovorima. Nailazimo na jako dobar prijem u gradu, kaže dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin.

Kada bi središnja tribina na Krimeji mogla dobiti plastične stolice, VIP prostor i novi izgled?

- Nadamo se početkom iduće godine, kada počinje program proslave stogodišnjice kluba. Prvo treba osigurati sredstva u proračunu za novu gorinu. O iznosima ne mogu govoriti, uskoro će biti poznati. Moram istaknuti da Grad Rijeka iskazuje veliku želju da uloži u svoj objekt s obzirom na proslavu stogodišnjice. 

Uvjeti za treniranje nisu primjereni budućem drugoligašu?

- Prvo bismo trebai postaviti umjetnu travu iza golova, što je veliki pomak. Što se tiče igrališta, realna je mogućnost korištenje igrališta u sklopu kampusa na Trsatu, sve ovisi o financijskm sredstvima.

Kakvi su vaši osobni kontakti s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom s obzirom da ste opozicija u Gradskom vijeću?

- Kontakti su odlični. Nisam isključiv, a nije ni gradonačelnik! Pokušavam biti konstruktivan u svemu što radim, imamo vrlo dobre kontake s gradonačelnikom, upravom Rijeka sporta, Odjelom za sport... Mislim da je svima njima lakše raditi kada dođe jedna ovako ambiciozna uprava.