ĆALETA-CAR POSTAO PRESEDAN Nenad Gračan: Iznenađeni smo bez obzira na prohtjeve njegova kluba

Petak, 07. lipnja 2019. 22:26 Napisao/la  SC

Gledali smo malo druge reprezentacije koje idu na EURO, one nemaju takvih problema ni s jednim igračem. Poštujem njegovu odluku,  idemo dalje, kaže izbornik U-21 reprezentacije

Nenad Gračan
Nenad Gračan Foto: Lario Tus

 

Duje Ćaleta-Car neće igrati u završnici U-21 Europskog prvenstva, jer je na tome inzistirao stručni stožer Marseillea na čelu s novim trenerom Andre-Villasom Boasom.

Prvi put u povijesti HNS-a jedan standardni reprezentativac neće igrati završnicu jednog velikog natjecanja jer tako želi njegov klub.

Jasno da je konačnu odluku donio Ćaleta-Car, mladi reprezentativac očito je popustio pod pritiskom kluba.

- Ne znam što reći, je li u pitanju umor, psihički ili fizički? Izgubili smo igrača koji je bio s nama kroz cijele kvalifikacije, koji nam je izuzetno bitan. U konačnici, preko mlade reprezentacije je došao do seniorske reprezentacije i bio na SP-u u Rusiji. Iznenađeni smo bez obzira na prohtjeve njegova kluba. Gledali smo malo druge reprezentacije koje idu na EURO, one nemaju takvih problema ni s jednim igračem. Duje je prvo razgovarao s mojim tajnikom pa sam ja s njim razgovarao. Marseille nam je dostavio dopis u kojem su istaknuli da bi bilo najbolje da ne ide u Italiju, već da odmori ovo ljeto.  Dugo je s ovom reprezentacijom, bio je čak i dokapetan. Ali to je isto kao i da otpadne zbog ozljede ili slično. Poštujem i njegovu odluku, ali idemo dalje. Već smo zaboravili to, imamo tu i drugih kvalitetnih igrača, idemo se pripremiti i ostvariti što bolji rezultat, kaže izbornik Nenad Gračan.

Ćaleta-Car se nalazi u kadru A-reprezentacije zajedno s Filipom Benkovićem, Alenom Halilovićem i Josipom Brekalom, koji će se priključiti U-21 reprezentaciji.

Nikola Vlašić također bi bio s A-reprezentacijom da nije ozlijeđen, on je također na popisu za EURO.

- Dalić nam je uzeo dosta igrača jer ima očitih problema s ozljedama u sastavljanju svoje selekcije. To je bio isključivo dogovor između mene i izbornika Dalića, koji ima očite probleme u sastavu. Ti igrači su u punom trenažnom procesu sa seniorskom vrstom. Nismo još sigurni što se tiče svih igrača, netko će nam se priključiti poslije Walesa, a netko možda ostane i na Tunisu. Moram naglasiti da je izbornik Dalić bio izuzetno korektan što se tiče mlade reprezentacije. U ovom ciklusu kvalifikacija mlade ekipe, a dok je trajala Liga nacija, nije zvao nijednog igrača, a mogao je. Komunikacija nam je odlična, naglašava Gračan.

Mlada reprezentacija u četvrtak je gostovala u Crikvenici:

- Pokazali smo ozbiljnost i disciplinu u jednoj revijalnoj utakmici. Vrlo bitno zbog intenziteta treninga kojeg smo imali ovih dana. Bilo je najvažnije to istrčati, odigrati, i promjena ambijenta nam je dobro došla. Hvala i ljudima koji su došli gledati tu utakmicu i Crikveničanima na gostoprimstvu, rekao je Gračan za Index.