Subota, 22. srpnja 2017.Davor Perović, organizator Fiumanke: Reklo bi se da dobri projekti idu još bolje u krizno razdoblje!

Autor SC Srijeda, 12 lipnja 2013 18:59

Meni zbilja nije važno koliko će brodova sudjelovati, sve preko 100 sudionika smatram uspjehom za Rijeku ako znamo da na Kvarneru praktično jedri 40-brodova, a nemamo ni jednu marinu, kaže Perović

Davor Perović
Davor Perović Foto: Lario Tus

Davor Perović potpisuje Fiumanku, jedriličarski događaj godine u Gradu Rijeci, koji je davno prevazišao okvire regate i stekao poseban društveni status. Fiumanka je postala međunarodni brand, ove godine prvi se put organizira Medijska regata na kojoj će sudjelovati ugledne medijske kuće iz cijele Europe.

- Znamo da na Medijsku regatu dolaze neki naši olimpijci, Kljaković-Gašpić je skipper posadi HRT-a koju predvodi ravnatelj Goran Radman, Kostović-Cupač nalaze se na brodu Večernjeg lista, Lovrovići će jedriti na „zvijezdi“ s kojom su jedrili na Olimpijskim igrama Bit će puno zanimljivosti. Iako mislim da se moglo i bolje, moramo biti zadovoljni jer je ovo prva Medijska regata. Znamo da RAI dolazi s poznatim skipperom, ORF je htio organizirati izlučno natjecanje dviju posada i odrediti pobjednika koji će sudjelovati na Fiumanki… Izgleda da su vani Medijsku regatu shvatili puno ozbiljnije od većine naših medijskih kuća. Znam da se HRT ozbiljno priprema, Radman je jedriličar… Bit će zanimljivo na moru, kaže Davor Perović, idejni začetnik i organizator svih dosadašnjih Fiumanki.

Fiumanka svake godine raste prema obimu ponude, očito nemate problema zbog krize?

- Nije bilo problema, naprotiv! Ministarstvo vanjskih poslova i INA najviše su pomogli ove godine. Medijska regata je dignula budžet Fiumanke, Ministarstvo vanjskih poslova prepoznalo je značaj regate novinskih kuća iz cijele Europe. Konkretno, u srijedu su iz Zadra krenuli brodovi na kojima će jedriti novinarske posade, sve je to trebalo platiti avansno. Da budem malo gord, reklo bi se da dobri projekti idu još bolje u krizno razdoblje! Moramo biti zadovoljni što na Fiumanki za sada sve funkcionira kao bismo željeli.

Organizacija je i dalje vaša briga?

- Agencija i organizacijski tim sve rade volonterski s time da su ove godine u organizacijske strukture ušli Grad Rijeka i HRT. Ove godine oni su postali suorganizatori i pokrovitelji, što im se nametnulo samo po sebi. Gradu Rijeci zbog izložbe, HRT-u zbog medijske regate.

Koliko sudionika očekujete na središnjoj regati?

- Krećemo se negdje oko istog broja kao prošle godine, iako bismo ove godina napokon mogli prijeći magičnu brojku od 200 sudionika. Prijave idu bolje nego lani, a ove godine doveli smo 20-tak brodova više zbog Medijske regate. Ako se prijavi isti broj posada kao prošle godine, kada je sudjelovalo 195 brodova, mogli bismo prijeći brojku 200. Meni zbilja nije važno koliko će brodova sudjelovati, sve preko 100 sudionika smatram uspjehom za Rijeku ako znamo da na Kvarneru praktično jedri 40-brodova, a nemamo ni jednu marinu.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr