DOČEK BOĆARSKE REPREZENTACIJE Brojni čestitari u Hrastenici dočekali svjetske prvake i osvajače medalja

Utorak, 30. listopada 2018. 20:08 Napisao/la  V. P.

Meni je ovo bilo prvo Svjetsko prvenstvo. Nisam očekivao medalju, ali kada sam vidio da je mogu osvojiti rekao sam sebi idem do kraja, rekao je Karlo Šaban, svjetski prvak iz Jadranova

Osvajači medalja na Svjetskom prvenstvu u boćanju održanom u Kini
Osvajači medalja na Svjetskom prvenstvu u boćanju održanom u Kini Foto: Valentina Prokić

Hrvatski boćari i boćarice, osvajači medalja na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Kini, svečano su dočekani u Boćarskom domu Hrastenica na Čavlima.

Pred stotinjak čestitara, članova obitelji, prijatelja i kolega boćara izašli su svjetski prvak do 18 godina u kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično Karlo Šaban (Sveti Jakov Jadranovo), srebrni u paru Filip Matijašić (Pazin), zlatni u štafetnom izbijanju do 23 godine Mateo Načinović (Pontese) i Marin Ćubela (Noventa), petoplasirani u preciznom izbijanju Antonio Prlaguzić (Vargon), brončane seniorke u paru Nives Jelovica i Tanja Grubiša (obje Labin) te domaća boćarica zbog koje je doček i organiziran u Čavlima Carrolina Bajrić (Čavle Škola boćanja), viceprvakinja svijeta u bližanju i izbijanju u krug te brončana u mješovitoj štafeti sa Mateom Načinovićem, dvojica izbornika Čedo Vukelić (U-18) i Romano Grižančić (seniorke), dopredsjednik HBS-a Denis Peršić i dvojica međunarodnih FIB sudaca Dino Blečić i Boris Nadenić.

Svi oni dočekani su glasnim pljeskom i navijanjem.

- Drago mi je da i u ovoj dvorani možemo dočekati svjetske prvake i osvajače medalja te vjerujem da je ovo samo početak. Posebno smo ponosni na našu Carrolinu, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić iz čijih ruku su reprezentativci primili cvijeće, a Carrolina Bajrić i posebnu nagradu od tisuću kuna za svjetsko srebro i broncu.

Reprezentativce je dočekao i predsjednik Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije Serđo Samblić.

- Izuzetno sam ponosan na vaše rezultate jer oni su dokaz kvalitetnog rada u našem boćanju i potvrda da boćanje ima sjajnu budućnost, rekao je Samblić.

Medaljaši nisu bili previše raspoloženi za priču, što je i razumljivo s obzirom na dugotrajni povratak kući, no ipak su s prisutnima podijelili neke svoje dojmove.

- Nismo bili nervozni, ali finalna štafeta nam je bila najgora koju smo trčali, komentirao je Mateo Načinović, dok je njegov kolega Marin Ćubela ustanovio da je raspucavanje bilo samo šlag na tortu.

- Mi uvijek moramo imati dramatičnu završnicu. Istina je da nismo bili nervozni, ali je Čedo Vukelić bio nervozan za sve nas, poručio je Ćubela.

Nives Jelovica i Tanja Grubiša imale su malih problema s prilagodbom na boćarske terene u Kini, koji su puno brži i drugačiji od onih u Hrvatskoj.

- Napravile smo najviše što smo mogle. Ja se nisam baš dobro prilagodila, tako da nisam sasvim zadovoljna, moglo se i više, no svjetska medalja je ipak tu, rekla je Jelovica.

Karlo Šaban i Carrolina Bajrić nisu bili previše pričljivi.

- Meni je ovo bilo prvo Svjetsko prvenstvo. Nisam očekivao medalju, ali kada sam vidio da je mogu osvojiti, rekao sam sebi idem do kraja, prenio je Šaban.

Bajrićka žali za zlatom u bližanju i izbijanju u krug.

- Malo sam pala u šestom krugu, Francuskinja je to iskoristila i osvojila zlato. Sve je bilo pitanje koncentracije, koju je ona  imala malo više u finalu. Što se štafete tiče mogla sam biti još malo bolja, ali medalje su tu i jako sam zadovoljna, zaključila je Bajrićka.

Legendarni boćarski trener Čedo Vukelić ugradio je djelić svoga rada u gotovo sve hrvatske medalje, kako sa ovoga tako i sa prošlih prvenstava.

- Svi koji su nastupili u Kini su bili odlični, bez obzira osvojili medalje ili ne. Konkurencija je bila jaka, svi oni su napravili sjajne rezultate i ja sam ponosan ne samo na moje dečke, već na sve koji su nastupili, zaključio je Čedo Vukelić.

Torta i šampanjac te puno čestitanja odradili su reprezentativci u Hrastenici, a drugi dio odraditi će istarski dio reprezentacije u rodnom mjestu Matea Načinovića, u Čepiću u srijedu od 18 sati.

Fotogalerija Valentina Prokić