ČEDO VUKELIĆ Teško je nadoknaditi odlazak dva vrhunska brzinca, njihovo stvaranje je višegodišnji proces

Utorak, 27. studenog 2018. 20:10 Napisao/la  V. P.

Odlaskom Matea Načinovića i Bruna Kraljića u Italiju, riječki boćarski prvoligaš Vargon ostao je bez dvije važne karike što se odrazilo na dosadašnje rezultate, no iskusni trener vjeruje u pozitivan rasplet

Čedo Vukelić (Vargon)
Čedo Vukelić (Vargon)

Boćari riječkog prvoligaša Vargona nisu dobro otvorili novu sezonu.

U četiri odigrana kola Vargon je zabilježio samo jednu pobjedu, uz tri poraza.

Činjenica je da je riječki kolektiv ove sezone oslabljen u usporedbi sa prošlogodišnjom jer su klub napustila dva vrhunska brzinca Mateo Načinović i Bruno Kraljić, te uz njih i Saša Grgantov. Sva trojica karijeru su nastavila u Italiji.

Na Podvežicu su stigli iskusni Joško Buterin i Alen Šestan te Vedran Glavić.

- Teško je nadoknaditi takve brzince. Došla su nam dva odlična igrača Buterin i Šestan, ali oni nisu brzinci. Radimo, ali stvaranje brzinaca je višegodišnji proces. Mladih ima što i iskristalizirat će se oni dobri, ali treba vremena i puno rada, rekao je trener Vargona Čedo Vukelić.

Stanje na tablici nije bajno, ali iskusni trener smatra da se to može popraviti.

- Nadam se da ćemo krenuti s pozitivim rezultatima. Liga je slabija za one koji su otišli igrati van, ali je istovremeno dosta izjednačena i više klubova će se boriti za prvaka, smatra Vukelić.

Nakon četiri kola maksimalni učinak ima jedino Pula, Zrinjevac i Pazin imaju pobjedu manje.

- Pula ima jake brzince, ali i klasičare. Zrinjevac je uvijek u borbi za vrh. Bit će zanimljivo i neizvjesno do kraja. Bez obzira na dosadašnje rezultate mislim da ćemo se i mi stabilizirati te pokušati ući među četiri najbolje momčadi, zaključio je Vukelić.