CARROLINA BAJRIĆ

Teta u vrtiću godinu obilježila srebrom i broncom na SP

Subota, 22. prosinca 2018. 16:26 Napisao/la  V. P.

Radim u vrtiću, a iduće godine planiram izvanredno upisati fakultet. To mi ne bi trebao biti problem, jer su predavanja petkom i subotom, mislim da ću sve stizati, kaže  boćarica Čavle-Škole boćanja.

Carrolina Bajrić (BK Čavle - Škola boćanja)
Carrolina Bajrić (BK Čavle - Škola boćanja)

Boćarica Čavle - Škole boćanja Carrolina Bajrić može se pohvaliti vrlo uspješnom godinom.

Srebro i bronca sa Svjetskog prvenstva u Kini osvojeni u bližanju i izbijanju u krug te u mješovitoj štafeti sa Mateom Načinovićem i peto mjesto u brzinskom izbijanju samo su vrh rezultatske piramide.

Na prvenstvima Hrvatske osvojila je dva zlata i dvje bronce, a u ovoj godini može se pohvaliti i hrvatskim rekordom u brzinskom izbijanju 36/40 te rekordom u štafeti sa Riom Vojković 44/53 koji su postavile na turniru u Monaku.

Sa svojim klubom Bajrić je osvojila naslov prvakinja Hrvatske, viceprvakinja Regionalne ženske lige te treće mjesto u Kupu europskih prvakinja.

Uz to u svoju je kolekciju Carrolina Bajrić dodala prvo mjesto na Memorijalnom turniru Blažević-Velenik u Poreču u paru sa Nikol Mareljom, prvo mjesto na turniru mješovitih parova u Vipavi sa trenerom Deanom Klarićem, dva srebra u štafeti i preciznom izbijanju na turniru u Monaku, drugo mjesto u mješovitoj štafeti sa MArinom Ćubelom na turniru reprezentacija u Francuskoj te drugo mjesto na turniru četvorki u Sloveniji sa ženskom reprezentacijom.

Povrh svega toga bila je nominirana za sportašicu godine te najuspješniji sportski par u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora.

- Prezadovoljna sam jer sam ostvarila više od očekivanog. Jedino čime nisam previše zadovoljna su rezultati sa državnih prvenstava koja su održana  pri kraju godine, a ja sam osim dva zlata osvojila i dvije bronce što je moglo bolje, počela je priču jedna od najboljih hrvatskih boćarica Carrolina Bajrić.

Carrolina trenira dva puta tjedno i zatim još igra utakmicu koja traje tri do četiri sata. U zadnje vrijeme treninge je pojačala dodavši odlaske u teretanu.

- Krenula sam sa teretanom da se bolje spremim kondicijski, tako da praktički treniram svaki dan. Radim u vrtiću, a iduće godine planiram izvanredno upisati fakultet. To mi ne bi trebao biti problem, jer su predavanja petkom i subotom, tako da mislim da ću sve stizati, smatra boćarica Čavle - Škole boćanja.

Osim rada u vrtiću, Carrolina pomaže treneru Deanu Klariću u radu sa mlađima u klubu.

- Ne znam hoću li ikada biti trener, to je još daleka budućnost o kojoj ne razmišljam. Možda ću ići igrati vani, u neki drugi klub, ne znam što budućnost nosi. Još nisam dobila ponudu, ali ako je dobijem i ako prilika i uvjeti budu dobri, zašto ne, sve treba probati, mišljenja je Bajrić.

O idućoj godini Carrolina Bajrić razmišlja intezivno:

- Željela bih osvojiti medalju u brzinskom izbijanju na Europskom prvenstvu, što sjajniju medalju u mješovitoj štafeti te medalju u ženskoj štafeti. Na tome radim i na tome ću raditi. Uvijek kažem da priželjkujem medalju, ali ne volim tražiti previše. Svi se nadaju finalu, ne samo ja, no potrudit ću se da to i ostvarim. Želim i krug držati na nivou viceprvakinje svijeta. Ako budem odabrana za mješovitu štafetu u Lyonu nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat, a i da ću popraviti svoje igre na državnim prvenstvima. S klubom bih voljela finale i prvo mjesto u Kupu prvakinja. Ovako se to čini kao da želim jako puno, ali ako gledamo ovu godinu koja je bila gotovo pa savršena, mislim da mogu još bolje. Dokazala sam petim mjestom na svijetu da mogu, sada ću stisnuti još malo. Također, želim poboljšati štafetu i mješovitu štafetu. Vidim se u trkačkim disciplinama i da me sad netko pita da odaberem jednu od njih, ne bih mogla. Tu je još  bližanje i izbijanje u krug u kojem želim također nastaviti s dobrim rezultatima, ali malu prednost ipak dajem trkačkim disciplinama, zaključila je Carrolina Bajrić.