Subota, 22. srpnja 2017.5. Trieste Motor Expo: RI Autosport najavio dio manifestacija za 2017. godinu

Autor Miroslav Krpan Subota, 26 studenog 2016 09:41

Pažnja usmjerena na "8. Rally maškaranih oktanaca Halubje - Liburnija 2017." i međunarodnu izložbu "RI oktan sport fest-BK.nova"

5. Trieste Motor Expo: RI Autosport najavio dio manifestacija za 2017. godinu
Foto: Miroslav Krpan


U organizaciji tršćanskog kluba „Legend Historic Car“ u Trgovačkom centru „Montedoro - Muggia“ od 25. do 27. studenog održava se 5. Izložba „Trieste Motor Expo Fiera“ na kojoj je tijekom tri dana predstavljeno više od stotinu različitih povijesnih i sportskih automobila, motocikala i niza pratećih sadržaja.

Svojevrsni je to sajam kojim se povezuje prošlost i sadašnjost na kotačima, a najavljuje budućnost kroz brojne manifestacije i susrete ljubitelja povijesnih vozila i brzina.Među sudionicima koje će,prema predviđanjima organizatora obići više od 25.000 posjetitelja su predstavnici više europskih zemalja, pa su se tako svojim izlošcima predstavili klubovi, organizatori i pojedinci iz Italije, Slovenije, Austrije, Srbije, Češke, Poljske, Francuske i Hrvatske.

Posebni dio izložbe predstavljala je mogućnost nabavke i razmjene dijelova i opreme koja se više ne proizvodi, a služi za kompletiranje brojnih skupocijenih oldtimera, ali i sportskih automobila.

Uz to pažnju posjetitelja privikli su brojni kolekcionari, posebno u segmentu literature vezane za sve što se vrti na kotačima.

Među sudionicima izložbe, a osnovom višegodišnje uspješne suradnje sa sličnim klubovima Trsta i Muggie, drugu godinu za redom dio svog programa predstavlja riječki Autoklub „RI autosport“.

Pažnja je usmjerena na dvije manifestacije, prvo već tradicionalni međunarodni „8. Rally maškaranih oktanaca Halubje - Liburnija 2017.“ što će se održati kao dio karnevalskih zbivanja na Kvarneru 21. siječnja 2017. godine, te 3. međunarodnu izložbu „RI oktan sport fest-BK.nova“, koja je zaživjela prvi put krajem ožujka 2015. godine i ponovo se planira uz značajnije prisustvo izlagača iz Slovenije i Italije krajem ožujka ili početkom travnja 2017. godine.

Uz brojne fotografije i dokumente dosadašnjih manifestacija i promo materijal izložen je i trofejni Autobianchi A112 riječkog automobilističkog bračnog para Luise i Vlade Božičević, višestrukih državnih prvaka, koji je plijenio pažnju posjetitelja.

Predstavnici „RI autosporta“ uvjereni su da će se iz Muggie vratiti s pregršt pozitivnih dojmova i naznakom da će upravo ove dvije njihove manifestacije biti obogaćene, bilo sudionicima bilo posjetiteljima iz susjednih zemalja posebno talijanske regije Friuli Venezia-Giulia i slovenskog primorja.

Izložba se može razgledati cjelodnevno u subotu do 20,30 i nedjelju do 18,30 sati.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr