Ponedjeljak, 21. kolovoza 2017.VELIMIR LIVERIĆ NAGLAŠAVA

Dečki zaslužuju nastup u Europi

Autor V. P. Subota, 22 travnja 2017 20:46

Već smo krenuli sa prikupljanjem financijskih sredstava za nastup u Europi

MOK Rijeka
MOK Rijeka

Odbojkaši Rijeke na zasluženom su odmoru. Nije to još onaj pravi odmor, već su dobili slobodno do ponedjeljka, nakon što su proteklog vikenda zaključili sezonu.

Riječani su nastup završili nakon što su poraženi u trećoj utakmici polufinala doigravanja od zagrebačke Mladosti. No, unatoč porazu riječki odbojkaši nisu razočarali, sezona je bila izuzetno uspješna.

- Ja sam više nego zadovoljan. Prije početka sezone dogovorili smo se da osvojimo četvrto mjesto tako da ne idemo u Ligu za ostanak već u Ligu za prvaka. To smo i ostvarili tri, četiri kola prije kraja prvenstva. Tada nam je na pamet pala ideja da napadnemo treće mjesto koje je držala osiječka Mursa. Osvojili smo bod protiv Mladosti i primakli smo se Mursi na dva boda. Pobjedili smo ih u Osijeku 3:0, zatim to teže od očekivanog potvrdili u Rijeci i pobjegli im na bod. Više nas nisu uspjeli stići, tako da smo izborili to treće mjesto i izlaz u Europu. Sve nakon toga bile su sjajne utakmice, posebno u Zagrebu kada smo pobijedili Mladost sa samo tri posto grešaka. I u Rijeci smo igrali dobro, izuzev prvog seta, ali malo smo bili pod dojmom publike, atmosfere... I uzvrat u Zagrebu je bio dobar, imali smo svoje navijače, utakmica je bila dobra. Sve skupa gledano bila je sjajna sezona, analizirao je odrađeno trener odbojkaša Rijeke Velimir Liverić.

Iako više nemaju natjecanja, Riječani će pokušati na treninzima ispraviti neke pogreške koje su se događale u igri tijekom sezone. Kako su izborili Europu, klub će se prijaviti za Kup CEV, odnosno Challenger Kup.

- Nadamo se da će nas primiti te da ćemo igrati prvo, a možda id rugo kolo u Europi. Ovo je najveći uspjeh ove generacije i dečki zaslužuju to. Već smo krenuli sa prikupljanjem financijskih sredstava za nastup ukoliko nas prime i mislim da ćemo konstrukciju zatvoriti. Koliko će nam trebati ovisi o protivniku, jer možemo dobiti protivnika iz Slovenije, Makedonije ili pak Turske, tako da je raspon mogućih troškova velik, kaže Liverić.

Natjecanje u Europi starta početkom studenog te Riječani imaju dovoljno vremena za pripremu. Hoće li se momčad za iduću sezonu pojačati, još je rano reći.

- Krajem lipnja možemo o tome razmišljati. Ima interesa za dolazak u našu momčad, ali sve ovisi o mogućnostima. Što se odlazaka tiče, zasad nema govora o tome. Dečki imaju ugovore i sada zapravo nema smisla odlaziti jer su nakon dvije i pol godine treniranja napravili uspjeh i iskorak koji sada treba nadograđivati, mišljenja je Liverić.

U idućoj sezoni trebalo bi ponovno napraviti korak naprijed.

- Ako se sve složi, zašto ne bismo napravili korak naprijed. U Kupu ćemo igrati domaće utakmice, izbjeći ćemo obje Mladosti, tako da imamo šanse za dalje. Ova momčad ima potencijala, to sam govorio i prije ove sezone, što se potvrdilo rezultatima. Ima prostora za novi iskorak, zaključio je Velimir Liverić.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr