VIKTORIA AGEJENKO ISTIČE

Rajkovića smo smijenili zbog nesuglasica s upravom

Petak, 15. siječnja 2016. 20:09 Napisao  I. V.

 Budući da se nismo mogli dogovoriti, smatrali smo jedinim rješenjem da se pošteno raziđemo, kaže predsjednica 

Viktoria Agejenko i Damir Rajković
Viktoria Agejenko i Damir Rajković


Damir Rajković više nije trener košarkašica Kvarnera. Dva dana nakon pobjede protiv Triglava ekipa Kvarnera stigla je nadomak Final Foura regionalne lige,  a klupska uprava odlučila je smijeniti trenera Rajkovića:

- Uprava je u petak donijela odluku o smjeni trenera Damira Rajkovića zbog nesuglasica! Gospodin Rajković imao je zamjerki na politiku kluba, s druge strane uprava je imala nesuglasica s gospodinom Rajkovićem. Budući da se nismo mogli dogovoriti, smatrali smo jedinim rješenjem da se pošteno raziđemo. To smo i učinili, odluku smo u petak obznanili gospodinu Rajkoviću. Novi trener je gospodin Vlado Engelman, kaže predsjednica Kvarnera Viktoria Agejenko.

Kakav je status sportskog direktora Smiljana Blaževića, prvog suradnika bivšega trenera?

- Gospodinu Blaževiću iznijela sam svoje i mišljenje uprave da bi nam bilo drago kada bi ostao sportki direktor. Dugo je godina u klubu i njegov rad izuzetno cijenimo! Na njemu je da odluči hoće li ostati.

S rezultatima ne biste trebali biti nezadovoljni?

- S rezultatima smo apsolutno zadovoljni! Dapače! Gospodina Rajkovića ja osobno i uprava smatramo dobrim trenerom, njegovi su rezultati odlični. Međutim, očito je da se nisu mogle riješiti nesuglasice između uprave i trenera.

Kakva je financijska situacija?

- Sve ide svojim tokom, iako tijekom zimskih mjeseci i blagdana sve ide malo sporije. Idemo u dobrom smjeru, očekujem da ovu sezonu završimo bolje nego lanjsku u financijskom smislu. Vjerujem da će klub podmiriti sve svoje obveze.