KVARNER U ŽENSKIM RUKAMA

Romana Mirašević Kocijan prva predsjednica u povijesti

Subota, 09. lipnja 2018. 12:09 Napisao/la  Igor Vranić

Svjesna sam situacije, imam uvid u stanje i znam u što ulazim. Veliki sam optimist, nadam se da ćemo uspjeti, kaže Mirašević Kocijan

Romana Mirašević Kocijan
Romana Mirašević Kocijan

 

Romana Mirašević Kocijan nova je predsjednica Kvarnera 2010.

Na Izvanrednoj skupštini riječkog kluba izabrana je prva predsjednica jednog košarkaškog prvoligaša.

Kako je Kvarner 2010 dospio u ženske ruke?

- Nisam iz sportskih klubova, ali kao majka dvoje djece znam koliko je sport važan. Bilo bi mi žao da Kvarner nestane, mislim da klub ima veliki potencijal. Svjesna sam situacije, imam uvid u stanje i znam u što ulazim. Veliki sam optimist, nadam se da ćemo uspjeti, kaže Mirašević Kocijan.

Kvarner 2010 dobio je predsjednicu koja je diplomirala novinarstvo, kao poduzetnica široj javnosti poznata je po etno turizmu u Plitvicama, živi u Zagrebu...

- Do sada nisam imala jače veze s Rijekom, vezana sam za Crikvenicu i Dramalj, ali sve je danas u Hrvatskoj postalo blizu... Nastojat ću u Rijeci boraviti što više mogu, obim posla u zadnjih godinu dana se smanjio, imam dovoljno vremena posvetiti se klubu, zaključuje Mirašević Kocijan u prvom razgovoru kao predsjednica Kvarnera 2010.

Iako antropolozi iznose sve više znanstvenih radova prema kojima budućnost pripada ženama, treba spomenuti da je Kvarner 2010 na Izvanrednoj skupštini dobio novu upravu u sastavu: Pavić, Sopta, Škifić, Hreljac, Padovan, Butorac, Perić i Miočević.

Sve redom muškarci koje vodi prva predsjednica u povijesti riječke košarke.