ROBERT JURKOVIĆ

Mladi igrači trebali bi ulaziti u prvu momčad postepeno

Srijeda, 06. veljače 2019. 10:35 Napisao  I. V.

Kada se pobjeđuje ističu se igrači, kada se gubi svu odgovornost nosi trener! To je neminovnost u ovom poslu, svaki trener mora biti svjestan toga, kaže trener Kvarnera 2010

Robert Jurković
Robert Jurković

 

Košarkaški Kvarnera 2010 doživjeli su domaći poraz (87:100) od Jazina što ne može biti iznenađenje s obzirom na objektivnu razliku u kvaliteti između dvije momčadi.

Daleko je momčad Kvarnera u nastavku sezone prema kvaliteti rostera od najboljih prvoligaških momčadi, zaredali su porazi u kojima momčad redovito prima oko sto poena:

- Činjenica ja da svaku utakmicu igramo s dvojicom ili trojicom juniora. Svi koji rade u sportu dobro znaju što to znači, kaže Robert Jurković koji je trener prve momčadi opet postao nakon što je godinama radio u školi košarke.

Jurković najbolje zna koliko (ni)je dobro da mladi igrači u ovakvoj atmosferi ulaze u prvu momčadi:

- Naravno da nije dobro! Trebali bi ulaziti postepeno uz starije i iskusne igrače. Budući da smo tijekom sezone mijenjati planove i ciljeve, moraju igrati. Uvjeti za njihov razvoj nisu optimalni! Da imamo jednu ili dvije pobjede više, sve bi drugačje izgledalo. Sve to treba uzeti u obzir kada se analiziraju rezultati. Ostali smo zimus bez najboljega igrača lige i prvog playa, naglašava Jurković.

Mate Vucić otišao je u Bosco, Roko Delpin ne želi igrati dok mu klub ne podmiri zaostale plaće.

Riječ je ukupno o desetak tisuća kuna koje klub nema!

- Nadam se da će uskoro doći jedan centar i da će se Delfin vratiti, priželjkuje Jurković koji se nalazi u nezavidnoj situaciji.

Na početku sezone najavljivao se povratak u Premijer ligu, u nastavku sezone direktor Marko Šamanić revidirao je klupske ciljeve.

Sada je najvažnije izbjeći borbu za ostanak, a najveći teret odgovornosti kao i uvijek nosi trener:

- Za svakoga trenera pobjede i porazi sastavni su dio priče! Kada se pobjeđuje ističu se igrači, kada se gubi svu odgovornost nosi trener! To je neminovnost u ovom poslu, svaki trener mora biti svjestan toga gdje god radio. Postoje objektivni i subjektivni razlozi zbog čega u nastavku sezone igramo ovako, neću se više ponavljati, zaključuje Jurković.