ROBERT JURKOVIĆ Da smo doma dobili Puntamiku imali bismo omjer 3/2 što bi bila komforna situacija

Utorak, 06. studenog 2018. 19:17 Napisao  I. V.

Vucić i Bilalović zajedno postignu četrdeset, pedeset koševa po utakmici. Ostatak momčadi prihvatio je njihove liderske uloge, kaže trener košarkaša Kvarnera 2010

Radni dogovor trenera i igrača Kvarnera
Radni dogovor trenera i igrača Kvarnera

 

Košarkaški Kvarnera 2010 u petom kolu ostvarili su uvjerljivu pobjedu na gostovanju protiv Rudeša, što se moglo očekivati s obzirom na položaj na ljestvici:

- Ne bih baš rekao da je pobjeda očekivana. Na početu sezone rekao da će ova ligi biti izrazito domaćinska i da će svatko svakoga moći pobijediti. Mi smo napadačka momčad i kada protivničke momčadi zadržimo na osamdesetak poena, mi ćemo uvijek zabiti više. Nama je veći problem obrana nego napad, kada odigramo dobro u fazi obrane, nemamo problema, kaže trener Robert Jurković.

Napad se pretežito svodi na učinak Mate Vucića i Matije Bilalovića?

- Uvijek ima igrača na koje se oslanjaš, njih dvojica postignu četrdeset, pedeset koševa po utakmici. Ostatak momčadi je prihvatio njihove liderske uloge, igrači ih slijede. Obojica su 97. godište, tek su na početku ozbiljnih košarkaških godina, svojom kvalitetom i radnom etikom uskoro mogu igrati u puno višoj ligi od prve lige.

U dresu Kvarnera 2010 ili negdje drugdje?

- Nadamo se u Kvarneru!

Dolazi momčad Agrodalme?

- Igramo protiv momčadi koja je prošle godine bila treća, ali ja vjerujem u svoju momčad. Malo nas je poremetila Modićeva ozljeda, on je nominalno prva četvorka. Od pet utakmica, tri i pol nije igrao. Imamo bekova, imamo šutera, ali nam nedostaje četvorka u rotaciji što je razlog zbog kojega Vucić ima maksimalnu minutažu.

Trenutačni omjer je 2/3?

- Da smo doma dobili Puntamiku imali bismo omjer 3/2 što bi bila komforna situacija i objektivna slika. Ne kažem da smo u nekomfornoj situaciji, ali puno bismo se bolje osjećali je omjer obratan.