Josip Barnjak, košarkaš Škrljeva: Nakon utakmica protiv Zaboka i Zagreba uvidjeli smo da se možemo boriti za play-off

Nedjelja, 03. prosinca 2017. 18:54 Napisao/la  V. P.

Možemo biti četvrta, peta ili šesta ekipa lige. Mislim da imamo tu kvalitetu, dodaje košarkaš Škrljeva

Josip Barnjak (Škrljevo)
Josip Barnjak (Škrljevo) Foto: Valentina Prokić

Košarkaši Škrljeva pobijedili su u neizvjesnoj utakmici Zabok u gostima. Završilo je 65:66 u korist Škrljeva zahvaljujući Konjeviću koji je sekundu prije kraja pogodio koš i preokrenuo rezultat u korist gostiju.

Bila je to prva gostujuća pobjeda Škrljeva ove sezone.

- Kako nismo imali gostujuću pobjedu, odlučili smo da krenemo jako od prve minute, agresivno i čvrsto jer je Zabok momčad po našoj mjeri. Po kvaliteti su u rangu sa nama. Imali smo par ozljeda u momčadi, ali ipak smo uspjeli izvući pobjedu, počeo je košarkaš Škrljeva Josip Barnjak.

Barnjak je bio najefikasniji u redovima Škrljeva sa 16 koševa.

- Malo se i meni konačno otvorilo. Bilo je i vrijeme nakon sedam utakmica. Drago mi je da je išlo mene protiv Zaboka. U idućem susretu će nekoga od mojih suigrača, dodaje Barnjak.

Škrljevo je nakon suspenzije Williamsa ostvarilo dvije pobjede. Iako je bio glavni igrač zelenih, Škrljevo je uspjelo zatvoriti njegov izostanak i nastaviti prema cilju. Odlično se uklopio i Slovenac Janc koji je Zaboku dao devet koševa.

- Nije samo odlazak Williamsa bio problem, tu je i ozljeda Štembergera, pa Perkovića. No, unatoč problemu sa rukom Štemberger je pomogao i pomaže. I Stipčić je uskočio na jedinicu. Jenc se stvarno dobro snašao. Dobra smo ekipa i dobro treniramo, što se vidi po rezultatima i igri, mišljenja je Barnjak.

Škrljevu je najvažnije osigurati ostanak u ligi, no posljednji rezultati govore u prilog plasmanu u play off.

- Prije Zaboka i Zagreba razmišljali smo samo o ostanku, no sada vidimo da se možemo boriti za Final 8. Možemo biti četvrta, peta ili šesta ekipa lige. Mislim da imamo tu kvalitetu, dodaje košarkaš Škrljeva.

U idućem kolu zelenima stižu Jazine. Kako su Mavrinci neosvojiva tvrđava, Škrljevo se nada da će tako ostati i dalje.

- Cilj je ostati neporažen na domaćem parketu, bez obzira tko dolazi. Jazine su ubilježile sve poraze, ali ne treba ih zato podcijeniti jer oni sigurno žele to promijeniti. Ne smijemo se opustiti, već igrati na najvišoj razini i osigurati novu pobjedu, zaključio je Barnjak.