DAVOR KONJEVIĆ Lijepo je biti najučinkovitiji, ali to ništa ne bi vrijedilo da nismo pobijedili Alkara

Nedjelja, 11. ožujka 2018. 14:22 Napisao/la  V. P.

Nakon Cedevite u idućem kolu imamo dobar raspored i to trebamo iskoristiti. Najmanje možemo biti šesti, ali s porazom Splita u Osijeku otvara nam se prilika da budemo četvrti ili peti, kaže igrač Škrljeva

Davor Konjević (Škrljevo)
Davor Konjević (Škrljevo) Foto: Valentina Prokić

Košarkaši Škrljeva ostvarili su novu važnu pobjedu, u gostima kod sinjskog Alkara.

Bila je to tvrda i teška utakmica, izjednačena u prvoj četvrtini, a zatim je do poluvremena gostujuća momčad napravila značajniju razliku.

No, to nije bio kraj. Domaći su bolje otvorili treću četvrtinu, vratili se u utakmicu tako da se odluka o pobjedniku donosila u posljednjoj dionici koju je Škrljevo bolje iskoristilo i osvojilo važne bodove.

- U Sinju je uvijek teško bez obzira na poziciju na ljestvici. Vruć teren, izuzetno domaćinski, puna dvorana. Igrali smo bez dva najiskusnija igrača, Štembergera i Perkovića, tako da smo nastupili u pomlađenom sastavu, ali smo dokazali da možemo i tako pobjeđivati, rekao je najučinkovitiji iz redova Škrljeva u Sinju Davor Konjević.

Ovom pobjedom Škrljevo je ušlo među osam najboljih u razigravanju za prvaka, trenutno drži petu poziciju sa omjerom 11-6.

- Možemo reći da smo sto posto unutra. Sada nam predstoji borba za što bolju poziciju. Nakon Cedevite u idućem kolu imamo dobar raspored i to trebamo iskoristiti. Najmanje možemo biti šesti, ali s porazom Splita u Osijeku otvara nam se prilika da budemo četvrti ili peti, dodaje Konjević.

Sljedeći vikend na Mavrince dolazi Cedevita, a zatim Škrljevo gostuje u Zagrebu.

- Protiv Cedevite je cilj odigrati što bolje, dat sve od sebe i što duže ostati u utakmici. Nema imperativa pobjede, ali nećemo se predati. Zagreb je lakši protivnik, nikoga nisu dobili u nastavku, mi jesmo favoriti, ali oni su mlada, poletna ekipa koja može svakoga iznenaditi i zato moramo dobro odigrati, poručuje košarkaš Škrljeva.

Konjević niže dobre igre i redovno je među prvim imenima po broju koševa.

- Lijepo je biti najučinkovitiji, ali to ništa ne bi vrijedilo da nismo pobijedili. Dobro je kad te ide, nekad mene, nekad nekog drugog jer je sve to plod naše dobre igre. No, najvažnije je da Škrljevo pobjeđuje, zaključio je Davor Konjević.