DAMIR RAJKOVIĆ

Natjerali smo Cedevitu da nas shvati ozbiljno

Nedjelja, 12. studenog 2017. 15:04 Napisao/la  V. P.

Slažemo se sve bolje, kaže strateg košarkaša Škrljeva

Damir Rajković (Škrljevo)
Damir Rajković (Škrljevo) Foto: Valentina Prokić

Košarkaši Škrljeva nakon šest kola imaju jednaki broj pobjeda i poraza. U posljednjem šestom kolu poraženi su u gostima kod Cedevite 68:96.

- Protiv Cedevite je teško nešto očekivati, a nismo bili ni kompletni. No, bez obzira bilo bi nerealno očekivati i da je bilo drugačije. No, natjerali smo Cedevitu da nas shvate ozbiljno, jer su protiv nas igrali neki igrači koji se inače ne skidaju, najbolji, što znači da nas respektiraju, a to je veliki plus za nas. Rezultat je malo nerealan ako se uzme u obzir tijek utakmice, ali oni su momčad koja je stepenicu više od nas, igraju Europsku ligu i u vrhu su ABA lige, rekao je trener košarkaša Škrljeva Damir Rajković.

Škrljevčanima predstoji domaća utakmica sa Zagrebom, konkurentom koji je u istom rangu.

- Tu utakmicu moramo pobijediti, igramo na svom parketu. Pokazalo se da Zagreb nije takav autsajder kako se pričalo na početku, dobili su dvije utakmice što je iznenađenje za sve. Vratio im se još jedan igrač sada, tako da su dobili na širini klupe. Trebat će malo više opreza tijekom susreta. Kvaliteta je na našoj strani, a uz maskimalno zalaganje i htijenje možemo osvojiti nova dva bod, smatra trener zelenih košarkaša.

S učinkom u dosadašnjem dijelu sezone strateg Škrljeva je zadovoljan.

- Ostvarili smo planirano. Dobili smo kući utakmice koje smo morali. Ostaje žal za Šibenikom gdje smo poraženi nakon tri produžetka, ali možda to nije bilo realno u tom trenutku. Dalje ćemo vidjeti kako će ići, ali ja sam više nego zadovoljan. Imali smo mali hendikep tijekom priprema, jer nismo bili kompletni pa se nismo mogli ni uigrati. No, iz utakmice u utakmicu tražimo igru, slažemo se sve bolje  i iduće utakmice će odrediti našu poziciju u natjecanju, zaključio je Rajković.