DAMIR RAJKOVIĆ

Napravili smo veliki iskorak ove sezone

Srijeda, 16. svibnja 2018. 10:37 Napisao/la  V. P.

Konture momčadi imamo, nekim igračima su ugovori istekli, neki žele probati ići dalje igrati na višem nivou i ja im želim da uspiju jer su stvarno zaslužili. Mislim da ćemo idući tjedan već imati dogovoreno sa dva, tri igrača, kaže strateg Škrljeva 

Damir Rajković (Škrljevo)
Damir Rajković (Škrljevo) Foto: N. D.

Košarkaši Škrljeva završili su najuspješniju sezonu u povijesti kluba.

Nakon što su osigurali ostanak, plasirali su se u završnicu Kupa Krešimir Ćosić, a zatim i u doigravanje za naslov prvaka.

U oba natjecanja s druge strane nepremostiva prepreka bila je Cibona.

- Zadovoljan sam jer smo dobro odradili sezonu. Zacrtane ciljeve smo ostvarili čak i ranije od očekivanog. Primaran je bio da ostanemo u ligi, nakon prošlogodišnje teške sezone i to smo prije Nove godine ostvarili. Napravili smo time veliki iskorak, a zatim smo ostvarili povijesni rezultat z a klub kada smos e plaširali u Final 8 Kupa. Mislim da smo se dobro prezentirali protiv Cibone koja nam je kasnije postala "lajt motiv" jer smo s njima igrali i u doigravanju za prvaka. Završili smo na šestom mjestu, a šlag na tortu je bila pobjeda nad Cibonom u drugoj utakmici doigravanja, rezimirao je odrađeno trener Škrljeva Damir Rajković.

Igrači su nakon završetka dobili deset slobodnih dana, a od ponedjeljka počinju pripreme za novu sezonu.

- Konture momčadi imamo, nekim igračima su ugovori istekli, neki žele probati ići dalje igrati na višem nivou i ja im želim da uspiju jer su stvarno zaslužili. V Konture momčadi imamo, nekim igračima su ugovori istekli, neki žele probati ići dalje igrati na višem nivou i ja im želim da uspiju jer su stvarno zaslužili eliki iskorak napravio je Konjević, koji je drugi u izboru MVP i logično je da on želi probati više. Mislim da ćemo idući tjedan već imati dogovoreno sa dva, tri igrača, dodaje Rajković.

U netom završenoj sezoni napredak su pokazali i mlađi igrači. S trendom afirmiranja mladih igrača strateg Škrljeva namjerava nastaviti i dalje.

- Barnjak je nakon Konjevića napravio najveći iskorak. On ima još jako puno prostora za napredovanje i siguran sam da će u narednim sezonama doseći stepenicu više. Nakon što je u prvom dijelu prošao proces prilagodbe u drugom dijelu se ustalio u petroci i postao stabilan nositelj igre. U planu mi je ubaciti i iduće sezone još jednog mlađeg igrača od 17, 18 godina koji će dobivati pristojnu minutažu. Mi moramo raditi na tome, vrlo je važno da iz našeg podmlatka ili regije uključujemo mlade igrače u seniorsku momčad. To je najvažnije za budućnost kluba, zaključio je Damir Rajković.