VALTER MATOŠEVIĆ Gol-razlika minus 2 nakon dva poraza dovoljno govori kako smo igrali

Utorak, 09. listopada 2018. 11:13 Napisao  I. V.

Zadnja dva tjedna smo se kompletirali, mislim da porazi neće ostaviti traga. Ne bi trebali, jer igramo dobro, kaže trener rukometaša Mornar-Crikvenice

Valter Matošević
Valter Matošević

 

Rukometaši Mornar-Crikvenice doživjeli su sva minimalna poraza na početku sezone, utakmice od Metkovića i Dubrovnika momčad Valtera Matoševića izgubila je sa po golom razlike.

- Dobro je izgledalo s obzirom protiv koga smo igrali! Igrali prvu utakmicu u Metkoviću, zna se što predstavlja Metković u rukometu, posebice u domaćim utakmicama. Odigrali smo pravu, mušku utakmcu, na kraju nam je sreća okrenula leđa, izgubili smo jedan razlike. Što se tiče prve domaće utakmice, Dubrovnik je već na početku pokazao da želi u Premijer ligu, riječ je o jednoj od najboljih momčad u ligi, sigurno će se boriti za vrh gdje se nalaze nekoliko zadnjih sezona. Opet smo odigrali pravu utakmicu iako smo bili oslabljeni zbog izostanka Tomislava Huljine. Svi su igrači dali maksimum i opet nema je sreća okrenula leđa. Nismo uspjeli realizirati zadnji napad da barem bod osvojimo. Smatram da u objema utakmicama nismo zaslužili poraze s obzirom na prikazanu igru. Sada nas čeka teška utakmica u Biogradu, gdje ćemo opet pokušati odigrati najbolje što možemo. Biograd je čudan klub, jedna momčad igra kod kuće, druga vani. Prvu su utakmicu izgubili tijesno od Karlovca, bivšega premijerligaša. Gledao sam prvo poluvrijeme njihove utakmice protiv Kozale, dvojica glavnih igrača nisu ni došli u Rijeku. Drugačije je kada igraju kod kuće, njihov start u sezonu nije objektivno mjerilo vrijednosti. Ali mi gledamo sebe, idemo odigrati pravu utakmicu, kaže Matošević.

Dva početna poraza ne brinu trenera novog prvoligaša, Matošević nema zamjerke na roster:

- Puno je utakmica do kraja sezone, pokazali smo da možemo igrati s najboljima. Zadovoljan sam rosterom iako bi nam još dvojica iskusnijih igrača dobro došla. Imamo dobre igrače koji su prava klapa, dobro rade na treninzima, zadovoljan sam, naglašava Matošević.

Budući da su isti igrači prošle sezone navikli pobjeđivati, mogu li porazi ostaviti traga:

- Svjesni samo igramo težu ligu. Bili smo na početku priprema u problemu, jer petorica igrača nisu trenirala. Zadnja dva tjedna smo se kompletirali, mislim da porazi neće ostaviti traga. Ne bi trebali, jer igramo dobro, ne radimo puno tehnićkih pogrešaka, jedino nedostaje da nas sreća malo pomazi! Imati gol-razliku minus 2 nakon dva poraza dovoljno govori kako smo igrali. Moglo je biti i obrnuto, zaključuje Matošević.