Robert Savković, rukometaš Crikvenice: Gledatelji će moži uživati u utakmici protiv Kozale

Petak, 05. travnja 2013. 20:45 Napisao/la  Ivan Milatić

Moja je matematika jednostavna, treba pobijediti sve na svome parketu i jednu ili dvije utakmice u gostima, zato se i bavimo sportom, procijenuje Savković izglede Crikvenice

Robert Savković
Robert Savković

Robert Savković jedan je od onih rukometaša za koje se slobodno može reći da su obišli "pola svijeta". Ovaj 34-godišnji bek po drugi se puta nakon dvogodišnje pauze vratio, kao što sam kaže, pomoći Crikvenici. Iako su šanse Kiraca za ostanak u prvoligaškom društvu svedene na puku teoriju, Savković ima posve drugačiju "matematiku" i uvjeren je da Crikvenica može nanijeti prvi poraz Kozali u nastavku sezone:

-Kozala je kvalitetan skup mladih igrača koje već godinama vodi bivši prvotimac Zameta Darko Dunato. Igrat će se tvrda i agresivna obrana, a onaj tko bude uspješniji u njezinu probijanju odnijeti će pobjedu. Moja je matematika jednostavna, treba pobijediti sve na svome parketu i jednu ili dvije utakmice u gostima, zato se i bavimo sportom, rekao je Savković i dodao:

- Bit će ovo istinski lokalni derbi, bez obzira na stanje na tablici ovo je utakmica u kojoj će gledatelji moći uživati. Mi se sigurno ne mislimo predavati i mislim da imamo "recept" kako pobijediti Kozalu. Ako ova moja "matematika" na kraju ne bude značila opstanak u ligi, okrivit ćemo sustav natjecanja, jer mislim da je na raspolaganju još dovoljno bodova da se spasimo, rekao je Savković.

Kakva je kvaliteta rukometa u prvoj ligi u odnosu na vaše prvoligaške dane?

Daleko je ovo od onoga ranga natjecanja u kojemu sam ja nekada igrao. Kvaliteta rukometa prati gospodarsku situaciju. Ovi današnji mladi igrači više se brinu oko fakulteta nego oko rukometa. Sport im nije "pod 1" što je i logično jer moraju nekako osigurati egzistenciju, a od rukometa na ovoj razini ne može se živjeti.

Ako Crikvenica ne zadrži prvoligaški status, kakva je perspektiva crikveničkog rukometa?

- Ako se to dogodi, u što ne vjerujem jer se nikada ne predajem, iskreno mislim da nema razloga za pretjerani strah jer ima dovoljno kvalitetnih mladih rukometaša koji će uz kvalitetan rad vrlo brzo vratiti klub u viši rang natjecanja, zaključio je Savković