DINO ISLAMOVIĆ

Laknulo nam je nakon pobjede protiv Metkovića

Utorak, 11. prosinca 2018. 19:25 Napisao/la  SC

Ne zaostajemo kvalitetom ni za jednom ekipom u ligi, kaže rukometaš Kozale

Dino Islamović
Dino Islamović

 

Rukometaši riječkog prvoligaša završili su polusezonu u Prvoj ligi pobjedom nad Metković Mehanikom 30:26.

Bila je to odlična predstava Kozale koja je osvojenim bodovima prekinula post dug čak šest kola.

Dino Islamović, strijelac pet pogodaka u toj utakmici, napokon je odahnuo kao i cijela ekipa:

- Laknulo nam je nakon utakmice pa je i zato slavlje bilo veliko. Upali smo u krizu, ostali bez puno ozljeđenih igrača i zaredali sa nekoliko neugodnih poraza, ali eto uspjeli smo dobiti tu posljednju utakmicu i to protiv favoroziranog Metkovića čime smo jako zadovoljni, kazao je Dino Islamović.

Gledatelji su ovoga puta vidjelu jednu preporođe u momčad Kozale koja se autoritativno postavila i držala taj gard cijelu utakmicu.

Putokaz za dalje.

- Tajna je u glavama. Mi ne zaostajemo kvalitetom ni za jednom ekipom u ligi, ali su nas mnoge stvari izbacile iz ritma i poremetile. Kada sakupiš nekoliko poraza u nizu, glave padnu. Nije problem u atmosferi već u tome što smo igrali s nekim strahom, s previše respekta, kao da smo se bojali protivnika. Za ovu utakmicu smo se pripremili, sa trenerom popričali i dogovorili da moramo pobjedit pod svaku cijenu. Tako je i bilo. Odreagirali smo odlično, motivirano i kada tako uđemo u utakmicu onda svaka ekipa ima problema sa nama, rekao je razigravač Kozale.

Nije tajna da su ekipu trenera Dunata pogodile serije ozljeda mahom igrača koji puno minuta provode na terenu.

I za ovaj susret je otpao Andro Ribarić koji se tek vratio na parket, pa protiv Zametu u finalu Kupa ozljedio koljeno.

Ipak, u momčad se vratio Antonio Tomaš, lijevo krilo koje je donijelo živosti u ekipu.

- Antonio nam je falio zbog njegove aktivnosti na terenu. Oko njega se stalno nešto događa i drago nam je da je nakon cijele propuštene polusezone odigrao ovu utakmicu. Međutim, opet nam je nedostajalo nekoliko igrača s kojima bismo sigurno bilo lakše. Ali da ne ispadne da se samo žalimo, eto imali smo pomoć igrača iz druge ekipe kao i kadeta, pa smo svi zajedno priveli ovu turbulentnu polusezonu kraju. Vjerujem i znam da ćemo drugi dio odigrati kudikamo bolje i da će biti još slavlja kao što je bilo ono u subotu, zaključio je Dino Islamović.