Subota, 22. srpnja 2017.ALEN TOMAŠ, ČELNIK KOZALE

Ne krijem ambicije za pomak prema vrhu

Autor N. D. Četvrtak, 18 svibnja 2017 18:25

Načinovića ostaje u klubu kao sportski direktor, rekao je Tomaš

Alen Tomaš (Kozala)
Alen Tomaš (Kozala)

Rukometaši Kozale završili su svoj nastup u ovosezonskom natjecanju Prve lige – Jug osvajanjem osmog mjesta.

S obzirom na izjednačenost momčadi u ligi rezultat je zadovoljavajući, a pogotovo ako se zna da je momčad promjenila nekolicinu igrača i da je sastav momčadi u prosjeku među najmlađima u ligi.

Trener Alen Tomaš potvrdio je svoje zadovoljstvo i najavio određene korake za iduću sezonu.

- Kvaliteta ove sezone je bila prilično izjednačena. Vidimo da je Karlovac, koji je osvojio prvo mjesto i ušao u Premijer ligu, izgubio kod nas na Kozali. Isto tako, Crikvenica, koja je ispala iz lige, izgubila je pet, šest utakmica sa golom razlike. Potpuno izjednačena liga koja je u svakom kolu donijela iznenađenje. Vidjelo se da u momčadima ima jako puno mladih igrača, ali i vrlo iskusnih i dobrih igrača kojih se ne bi posramili niti klubovi iz Premijer lige. Mislim da je liga bila idealna za razvoj mladih igrača, a momčad koja je bila spremna napasti prvo mjesto mogla je to učiniti kao Karlovac, koji je na kraju i uspio. Kozala je na početku sezone promjenila pet igrača iz prve postave, došli su novi igrači kojima je trebalo određeno vrijeme za privikavanje i uslijed toga smo odredili sredinu ljestvice kao cilj. To je na kraju i ostvareno i mogu reći da smo zadovoljni pogotovo s obzirom na starost igrača koji su donijeli taj rezultat. Za sljedeću sezonu planiramo dovesti nekoliko igrača, koji bi trebali biti pojačanja, a uz zadržavanje postojećeg kadra, ne krijem ambicije da pomaknemo poziciju prema vrhu ljestvice. Ono što za sad znamo je najvjerovatniji odlazak Filipa Begića, ali ponovit ću da imamo u planu nekoliko pojačanja od kojih će ovisiti napredak u sljedećoj sezoni, rekao je Tomaš.

Trenerske pozicije u klubu ostaju nepromijenjene:

- Mogu reći da se situacija sa trenerima stabilizirala, svi treneri ostaju sa svojim momčadima. Ja kao trener prve momčadi uzimam pomoćnika. To je moja želja i još uvijek smo u pregovorima oko tog angažmana, ali za sada ne želim izlaziti u javnost s tim informacijama. Pozicija Alvara Načinovića se ne mijenja, on ostaje u klubu kao sportski direktor i ovisno o svojim poslovnim obavezama pomagat će momčadi koliko bude mogao, rekao je Tomaš.

Tomaš kao bivši trener i osoba koja jako dobro poznaje Tina Lučina, prokomentirao je njegov odlazak u redove hrvatskog prvaka, PPD Zagreb.

- Kao što sam govorio za Jaganjca reći ću sada i za Lučina. Mislim da bi takvi igrači trebali duže igrati u svojim klubovima i igrati u Premijer ligi. Teško mi je reći da li je to prerani odlazak. Igranje u Premijer ligi za njega je veliki dobitak i vrlo dobro za razvoj, a za ovaj odlazak i iskorak mogu reći da nisam siguran, vrijeme će pokazati. Kvaliteta i talent su neupitni, ali da li je to prerano ne mogu odgovoriti. Teško mi je dati pravi odgovor, vidjeti ćemo, možda se pokaže i kao prava odluka, zaključio je Tomaš.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr