Nenad Gračan i Zlatko Dalić na konferenciji u Opatiji govore o vrhunskim rezultatima

Četvrtak, 13. rujna 2018. 10:46 Napisao/la  SC

Konferencija u Opatiji održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s HNS-om i Europskim udruženjem nogometnih trenera

Nenad Gračan i Zlatko Dalić
Nenad Gračan i Zlatko Dalić

 

Zlatko Dalić, Nenad Gračan, Tomaž Kavčić i Primož Gliha sudionici su najzanimljvijeg okruglog stola godine koji u petak, 21. rujna, od 9.45 sati održava u Opatiji u sklopu međunarodne International Society of Performance Analysis of Sport (ISPAS) konferencije koja donosi razmišljanja i iskustva kreatora najvećih sportskih uspjeha.

Četiri nogometna izbornika zavidnih karijera podijelit će svoje bogato iskustvo i znanje te posjetiteljima konferencije otkriti put do vrhunskih rezultata u svijetu profesionalnog nogometa.

Zlatko Dalić prije samo dva mjeseca s hrvatskom nogometnom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji postigao je povijesni uspjeh. Srebrna medalja hrvatski je nogomet lanisirala u svjetski vrh, našu zemlju na nekoliko tjedana učinila epicentrom svjetske medijske pažnje, a Zlatka Dalića jedinim hrvatskim izbornikom kojem je pošlo za rukom plasirati se u finale Svjetskog prvenstva.

Nenad Gračan jedan je od rijetkih trenera koji je trenirao sva četiri najveća hrvatska kluba - Rijeku, Dinamo, Hajduk i Osijek.

Gračan je nastupao i za jugoslavensku nogometnu reprezentaciju za koju je u deset nastupa postigao dva pogotka.

Bio je član momčadi koja je na Olimpijskim igrama 1984. osvojila brončanu medalju.

Primož Gliha 2005. godine preuzeo je Olimpiju Ljubljana, u kojoj je i započeo igračku karijeru.

Trenirao je četiri slovenska prvoligaša, a 2014. je preuzeo klupu slovenske reprezentacije U18/U19. Od 2015. vodi i ekipu U21.

Tomaž Kavčić vodio je dva kineska kluba, Qingdao Jonoon i Hunan Billows, a od 2017. preuzeo je nogometnu reprezentaciju Slovenije.

Četvorici nogometnih velikana na Nogometnom danu ISPAS konferencije pridružit će se i brojni drugi domaći stručnjaci i treneri.

Glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza Sreten Ćuk govorit će o procesu selekcije profesionalnih nogometaša, član medicinskog tima hrvatske nogometne reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević predstavit će utjecaj prehrane i dodataka prehrani na karijeru i uspjeh nogometaša te govoriti o mjerama protiv korištenja nedopuštenih supstanci (dopinga) u nogometu, dok će kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije Luka Milanović govoriti o metodama analize izvedbe u kondicijskoj pripremi u nogometu.

Nogometni dan ispunjen predavanjima priznatih sportskih stručnjaka zaokružit će analiza nedavno završenog Svjetskog prvenstva te grassroots praktična radionica Hrvatskog nogometnog saveza.

ISPAS konferencija održava se od 19. do 23. rujna u opatijskom hotelu Remisens Premium Ambasador, a tijekom pet konferencijskih dana domaći i strani sportski stručnjaci predstavit će najnovija saznanja na područjima analize sportskih tehnika i taktika, analize elitnih sportaša i timova, analize sportskih izvedbi, analize izvedbi kod mladih sportaša te brojnih drugih zanimljivih tema.

Konferencija se održava u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom i Europskim udruženjem nogometnih trenera.