Momčad Jadranke pobjednik 11. Divlje lige - Memorijala Dražena Medakovića Bukija

Srijeda, 08. kolovoza 2018. 13:35 Napisao/la  SC

  Pobjednička momčad igrača u sastavu: Rade Kovačević, Marko Benić, Bojan Šamanić, Milan Tepavac, Ivan Vidić, Luka Ivančić s aktivnim igračima Markom Brnjcem i Mislavom Vrlićem

Momčad Jadranke pobjednik 11. Divlje lige - Memorijala Dražena Medakovića Bukija

 

Želja crikveničkih vaterpolista da približe vaterpolo publici i da omoguće baš svima da se okušaju u tom sportu i ove godine je rezultirala organiziranjem 11. Divlje lige - Memorijala Dražena Medakovića Bukija.

Stigle su prijave 10 ekipa koje su tradicionalno bile podijeljene u dvije skupine, istočnu i zapadnu prema stranama plivališta na kojima su igrali svoje utakmice.

Osim amatera na turniru je naravno sudjelovao i veći broj aktivnih i manje aktivnih vaterpolista s bogatim karijerama među kojima treba izdvojiti reprezentativca Josipa Vrlića, brončanog vaterpolista na netom završenom Europskom prvenstvu u Barceloni, njegovog brata Mislava, prvotimca riječkog Primorja, prvoligaške igračice Aleksandru Ratković, Leu Saftić i Saru Vucelić, internacionalce Franka Geratovića (trenutno u Medveščaku), Bojana Cara (Crikvenica) i crikveničku ljevoruku legendu Krešimira Zubčića.

Bilo je tu i puno poznatih crikveničkih sportaša iz ostalih sportova.

Na punim tribinama (oko 400 gledatelja uz oko 120 igračica i igrača) smo također primjetili i zlatnog olimpijca Karla Stipanića.

Na kraju dugog i vrućeg dana i nakon 20 odigranih utakmica po skupinama u polufinale su se plasirali pobjednici i drugoplasirani: "Jadranka" (sastav: Rade Kovačević, Marko Benić, Bojan Šamanić, Milan Tepavac, Ivan Vidić, Luka Ivančić s aktivnim igračima Markom Brnjcem i Mislavom Vrlićem) i "Domazzi" (Tin Antić, Luka Bashota, Lovro i Tin Car, Šimun Kordiš, Fabian i Kristian Miculinić, Silvio Stanojević, Domagoj Tus, Franko i Vito Župan, s aktivnim igračem Filipom Cvetkovićem) sa "zapada", te s "istoka" "Jetrene paštete" (Vedran Alić, Marin Prpić, Robi Baričević, Fran Maček, Dario i Mauro Dipić, predvođeni aktivnim igračima Domagojem Mačekom, Josipom Vrlićem i Krešimirom Zubčićem) i "Škorpije" (Dina Car, Paolo Derossi, Antonio Karačić, Ivor Benić, Gino Degano, Danijel Ratković, Juraj Križanić, uz aktivne Bojana Cara i Franka Geratovića).

Na "istoku" je odluka o polufinalistima bila vrlo napeta.

Tri ekipe su bile izjednačene i po bodovima i po međusobnim susretima, a ekipa "Tri-tri" je ispala zbog slabije ukupne gol razlike.

Vodeća i drugoplasirana ekipa su bile izjednačene i po gol razlici, pa je pobjednika odlučio veći broj postignutih golova.

Tu su za samo jedan gol Jetrene paštete bile bolje od Škorpija i tako uzele prvo mjesto.

U polufinalu Jadranka je nešto lakše nego što se očekivalo dobila Škorpije (8:5), a domaći Domazzi su pružili izvrstan otpor favoritima Jetrenim paštetama (9:8 za Paštete).

Uzbudljivo finale u kojem je rezultat gotovo cijelo vrijeme bio izjednačen dobila je Jadranka rezultatom 8:7 i zasluženo su podignuli pobjednički pehar.

U prijepodnevnim satima najmlađi klinci odigrali su svoju 2. dječju Divlju ligu.

Dječaci i djevojčice iz Vaterpolo kluba Crikvenica pozvali su svoje prijatelje, sami se podijelili na 4 ekipe i odigrali zanimljiv turnir.

Pobjednička ekipa "Pahlić i cvjetno društvo" igrala je u sastavu Laura Štrbac, Leon Klarić babić, Enzo Žafaranić, Fran Pavlić, Marko Novkovski, David Ismailov, Antonio Škorić i Vilim Kordiš.

Sve utakmice su sudili Marin Glavurtić, Zoran Brozičević i Danijel Car.

Organizator Vaterpolo klub "Crikvenica" zahvaljuje sponzorima bez čije pomoći ovogodišnja Divlja liga ne bi bila izvediva:
- Caffe bar "Toš" čiji su vlasnici i sami bivši vaterpolisti Krešimir Zubčić i Marko Stojević donirali torte za klince
- Beach bar "Garden"
- Trgovina "Goman"
- caffe bar "Nevera"

Također se zahvaljujujemo na pomoći Sebastijanu Caru iz tvrtke "Heineken" koji nam je omogućio korištenje točionika, Udruzi umirovljenika "Sunce" koja tradicionalno svake godine priprema batudu za sudionike Divlje lige,

Posebna zahvala ide Siniši Čakareviću-Čakiju i osoblju Beach-bara "Figa" bez čije logističke podrške Divlja liga ne bi uspjela.

Posebna zahvala nekolicini volontera VKC koji su u 8.30 krenuli s pripremom terena i ostalih stvari nužnih za ugodan boravak sudionika na plivalištu, dočekali kraj Divlje lige u 23 i počistili plivalište do 2 ujutro."