Nedjelja, 20. kolovoza 2017.Homo si teć: U velikoj završnici očekuje se nastup oko 15.000 rekreativaca i sportaša svih uzrasta

Autor SC Četvrtak, 20 travnja 2017 19:13

Pozivam sve koji vole sport i rekreaciju da nam se pridruže ove nedjelje i da svatko otrči što želi u sklopu ove manifestacije, poručio je gradonačelnik Vojko Obersnel

Predstavljanje završnice festivala trčanja i zabave
Predstavljanje završnice festivala trčanja i zabave Foto: www.gradrijeka


U Restoranu Molo longo veliku završnicu 21. Festivala “Homo si teć” najavili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, direktor RI Maratona Radovan Šoljaga, predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać, predsjednica udruge “Šarolija” Sandra Grozdanov, područna menadžerica dm drogerie-markta Anđelka Ramljak i direktorica Korporativnih komunikacija VIP-a Martina Rizman Matić.

Gradonačelnik Obersnel napomenuo je kako se „Homo si teć“ bez prekida održava već dugi niz godina te je najveći ulični sportski događaj u Hrvatskoj.

- Pozivam sve koji vole sport i rekreaciju da nam se pridruže ove nedjelje i da svatko otrči što želi u sklopu ove manifestacije, poručio je Obersnel.

Ovogodišnji festival “Homo si teć” programski je najveći do sad.

Nakon dvije odrađene utrke – 539 skok utrke Trsatskim stubama i Molo longo trke, završnica Festivala donosi čak 7 utrka: 2. Riječki maraton, 16. Riječki polumaraton, utrku štafeta 3×7, Desetku, dm babybonus cup, Hendi cup te veliku utrku građana.

U velikoj završnici Festivala očekuje se nastup oko 15 tisuća građana, rekreativaca, djece, studenata, profesionalnih atletičara i sportaša.

Veliko finale započet će u subotu, 22. travnja, kada će se u razdoblju od 10 do 14.30 sati na Gatu Karoline Riječke predstaviti brojni sportski klubovi i udruge Primorsko-goranske županije.

U nedjelju, 23. travnja u središtu Rijeke startat će čak 7 utrka: 2. Riječki maraton, 16. Riječki polumaraton, Utrka štafeta 3×7, Desetka, Utrka građana, dm babybonus cup i Hendi cup.

Riječki maraton, koji će ujedno biti i pojedinačno državno prvenstvo Hrvatske, počinje u 10.30 sati od Korza preko zaobilaznice do čvora Vežica nazad u centar grada, pa sve do Opatije i natrag.

Trasa je duga 42 kilometra i 195 metara.

- Rijeka se sa svojim utrkama već profilirala na međunarodnoj trkačkoj karti, što je vidljivo i po broju prijava, pa tako osim trkača iz cijele Hrvatske, puno ih dolazi iz Slovenije, Mađarske, Italije, a bilježimo i prijave iz SAD-a, Maroka, Njemačke i niza drugih zemalja, naglasio je predsjednik Atletskog kluba Ri maraton Radovan Šoljaga.

- Cilj manifestacije je dizanje svijesti o važnosti bavljenja sportom i rekreacijom, a zanimanje građana pokazuje kako cijela manifestacija, iza čije organizacije stoji puno ljudi, među kojima je i mnoštvo volontera, ide u pravom smjeru, zaključio je Samir Barać

Riječki polumaraton, šesnaeseti po redu, trčat će se na novoj, atraktivnoj trasi.

Za najbolje domaće trkače osiguran je bogati nagradni fond. Utrka započinje u 10.30 sati.

Popularna Utrka štafeta (3X7 km) i ove će godine pokazati tko ima najbolju ekipu, a sponzori će se pobrinuti da prve tri ekipe dobiju vrijedne nagrade. Utrka započinje u 10.30 sati.

Desetka je nova utrka, a trči se od Korza, zaobilaznicom do čvora Vežica pa natrag u centar grada, uključujući i Molo Longo. Utrka započinje u 10.30 sati.

Prijave za Polumaraton, Maraton, Utrku štafeta i Desetku otvorene su do petka 21. travnja u ponoć na web stranici manifestacije „Homo si teć“.

Svoju će utrku pod nazivom Hendi cup i ove godine istrčati osobe s invaliditetom te slabovidne osobe, dok će najmlađi i njihovi roditelji imati priliku sudjelovati u utrci dm babybonus cup. Po završetku 540 metara dugačke utrke, od Korza do Gata Karoline Riječke, najmlađi natjecatelji dobit će prigodne poklone sponzora ove utrke. Utrke započinju u 10.40 sati.

Humanitarna utrka građana svake godine na riječke ulice privuče oko 9000 sudionika, koji će i ove godine preplaviti uže središte grada te istrčati trasu dužine 1.8 kilometar. Utrka započinje u 10.35 sati.

Kupnjom “Homo si teć” majice, koja je nastala u suradnji s Nogometnim klubom Rijeka, donira se 5 kuna za program “Moje mjesto pod suncem” koji provode udruge “Centar za kulturu dijaloga” i “Šarolija”.

Građani se akciji mogu pridružiti i izravnom donacijom u donatorske kutije koje će biti postavljene na Korzu u nedjelju 23. travnja.

Svaka donacija od 10 ili više kuna bit će simbolično nagrađena prigodnom silikonskom narukvicom “Homo si teć – trčim i pomažem”.

Fotoklub Rijeka i Riječki sportski savez i ove godine raspisuju Natječaj za najbolju fotografiju “Homo si teć 2017.”

Krajnji rok slanja fotografija je 30. travnja, a za autore koji snime najbolje fotografije osigurane su vrijedne nagrade. Više o natječaju na stranicama Fotokluba Rijeka.

Za vrijeme održavanja manifestacije u gradu će važiti posebna regulacija prometa.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

SportCom.hr