DEAN KLARIĆ Očekujem plasman u polufinale, u ždrijebu želim izbjeći Francuskinje i Slovenke

Srijeda, 06. lipnja 2018. 19:59 Napisao/la  V. P.

Jako puno nam znači što igramo na domaćem terenu. Poznajemo jog i samo trebamo biti mirne glave i mirne ruke te će uz malo sreće u ždrijebu rezultat doći, kaže boćarica Carrolina Bajrić

Kup europskih prvakinja u boćanju na Čavlima predstojećeg vikenda
Kup europskih prvakinja u boćanju na Čavlima predstojećeg vikenda

Boćarski dom Hrastenica predstojećeg vikenda, od 08. do 10. lipnja ugostit će Kup europskih prvakinja u boćanju, najjače klupsko natjecanje u ženskom boćarskom sportu.

Domaćin i jedan od sudionika su boćarice Čavle - Škole boćanja, aktualne prvakinje Hrvatske koje su dobile priliku Europske boćarske federacije četiri godine biti domaćin ovog prestižnog natjecanja.

Uz Čavjanke, boje Hrvatske branit će i boćarice Komiže sa Visa, viceprvakinje Hrvatske.

Kup europskih prvakinja organizira Boćarski klub Čavle - Škola boćanja pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar - Kitarovića, a uz potporu Općine Čavle, Primorsko - goranske županije, Hrvatskog boćarskog saveza i Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije.

Općina Čavle pobrinula se da uz četiri joga u dvorani, osposobi i pripremi četiri vanjska joga jer se Kup europskih prvakinja igra na osam terena istovremeno.

- Sudjeluje osam najboljih ekipa Europe. Imam težak zadatak jer moram odabrati osam igračica za nastup, a imam ih na raspolaganju 13 i sve one su dale svoj doprinos osvajanju pete titule prvakinja Hrvatske. Treneru su to slatke brige, no, ja sam nesretan kada moram nekoga izostaviti, rekao je trener boćarica Čavle - Škole boćanja Dean Klarić.

Izuzev dvije Hrvatske ekipe na Kupu eruospkih prvakinja još sudjeluju Bievre Isere (Francuska), Hasanaga Toki GSK (Turska), Buttrio (Italija), Krim Ljubljana (Slovenija), Altina (Srbija) i CBR (Monako)

- Francuskinje su jake, ekipa iz Slovenije u svojem sastavu ima čak pet reprezentativki i one će doista biti tvrd orah. Nadam se da ćemo imati malo sreće u ždrijebu pa da izbjegnemo te dvije ekipe na početku. Najlakše protivnice od svih su boćarice Monaka, ali i one dolaze sa dvije reprezentativke što dovoljno govori o snazi sudionica. Minimum koji očekujem je plasman u polufinale, ali dosta će ovisiti o ždrijebu. Bit ćemo spremni i nadam se da će to biti dovoljno da dođemo što više. U ovakvim nastupima najviše odlučuju glave, ali vjerujem da će se cure uspjeti koncentrirati, dodao je Klarić.

I Čavjanke imaju svoje adute, među prvima je Carrolina Bajrić, reprezentativka i predvodnica mladih ženskih boćarskih snaga Hrvatske kojoj će ovo natjecanje poslužiti kao sjajna priprema za Mediteranske igre u Tarragoni gdje će nastupiti u brzinskom izbijanju.

- Jako puno nam znači što igramo na domaćem terenu. Poznajemo jog i samo trebamo biti mirne glave i mirne ruke te će uz malo sreće u ždrijebu rezultat doći, rekla je Bajrić koja je u domaćem prvenstvu dva puta rušila državni rekord u brzisnkom izbijanju.

Organizatori su uz boćarski program, pripremili i popratne sadržaje te će se tako oko dvorane naći štandovi OPG-a sa domaćim proizvodima i suvenirima, a Udruge Palentari i Grobnički dondolaši pripremat će gulaš i palentu kumpiricu.

Sportsko događanje dobilo je i svoju humanitarnu stranu za koje se Udruge brinu, a to je pomoć sumještaninu 10-godišnjem Mauru Baraku kojemu su potrebne operacije za normalno funkcioniranje.

Svečano otvaranje je u petak od 19,30 sati nakon kojega će biti održan ždrijeb. U subotu četvrtfinala počinju u 9 sati, a polufinala od 16 sati. U nedjelju ujutro završavaju se polufinala, a finale počinje u 11 sati.

Kompletno natjecanje, kao i svečano otvaranje bit će moguće pratiti i putem live streaminga:

Svečano otvorenje: https://youtu.be/SvudgEEt8wg

Subota: https://youtu.be/U0YzpaR8Zyo

Nedjelja: https://youtu.be/ay7XKN5ssNQ