KUP EUROPSKIH PRVAKINJA

Boćarice Čavle Škole boćanja brončane

Nedjelja, 10. lipnja 2018. 11:23 Napisao/la  V. P.

Francuska ekipa Bievre Isere osvojila zlato

Boćarice Čavle Škole boćanja sa načelnicom Općine Čavle Ivanom Cvitan Polić
Boćarice Čavle Škole boćanja sa načelnicom Općine Čavle Ivanom Cvitan Polić Foto: Valentina Prokić

Boćarice Čavle Škole boćanja nisu se uspjele plasirati u finale Kupa europskih prvakinja koje se igra u Boćarskom domu Hrastenica.

Čavjanke su u polufinalnom dvoboju poražene 8:10 od slovenskog Krima.

Pobjednice Kupa europskih prvakinja su francuske boćarice Bievre Isere koje su pobijedile slovenski Krim 2:1 nakon dodatnog raspucavanja. Susret je završio izjednačeno 9:9.  

Nakon što je u prvom dijelu polufinala rezultat bio izjednačen 4:4, u nedjeljnom nastavku Carrolina Bajrić je poražena u brzinskom izbijanju od Nine Volčine te je trebalo u posljednjim klasičnim igrama dobiti tri od četiri igre za pobjedu.

Čavle Škola boćanja uspjela je pobijediti jedan par i jedno pojedinačno, dok se neizvjesna borba vodila u drugom paru u kojem su na kraju domaće boćarice pokleknule.

- Znao sam da im u klasici možemo parirati i to se pokazalo točnim jer je rezultat bio neizvjestan do zadnje butade. Imamo mi svoje adute Carrolinu, Virginiju, Nikol..., ali još uvijek nam nedostaje malo iskustva. Krim sam izdvojio na početku kao favoritkinje, a iako smo bili u egalu praktički do zadnje boće, ostali smo kratki. Dorotea Maršanić koja je ušla kao zamjena u paru ima samo 16 godina, osjetila je polufinale velikog natjecanja. Imamo još tri cure između 13 i 16 godina koje čekaju da zaigraju i to je naš zalog za budućnost uz veliki rad i kontinuitet. Nadam se da ćemo se u preostale tri godine popeti stepenicu i dvije više te osvojiti titulu prvakinja Europe, rekao je trener Čavle Škole boćanja Dean Klarić.

Boćarice su bile razočarane, jer im je malo nedostajalo da izbore finale.

- Odradile smo što smo mogle, ali nedostajala su ta dva punta. Žao nam je radi para jer su se digle, izjednačile na 7:7, ali nisu uspjele do kraja, rekla je Tea Čančarević.

Najbolja igračica Čavle Škole boćanja Carrolina Bajrić, u zadnjoj je butadi osigurala pobjedu u pojedinačnom protiv Ane Vorih.

- Bez obzira na poraz moramo biti zadovoljne jer smo odigrale najbolje što smo mogle. Bilo je kikseva, ali ušle smo u polufinale što je također dobar rezultat. Malo je nedostajalo za finale, rekla je Carrolina Bajrić.

Rezultati polufinala: Buttrio - Bievre Isere 6:12

ČAVLE ŠKOLA BOĆANJA - KRIM 8:10

Štafetno izbijanje (2:0): V. Bajrić, C. Bajrić - Volčina, Vorih 43/52 - 36/53
Bližanje i izbijanje u krug (0:2): C. Bajrić - Jenčič 18:25
Precizno izbijanje (2:2): Marelja - Škoberne 10:5, Nimčević - Vidmar 9:19
Brzinsko izbijanje (0:2): C. Bajrić - Volčina 32/39 - 40/46
Par (2:2): Svetić, V. Bajrić (Maršanić) - Volčina - Škoberne 7:10, Čančarević, Martinić - Škoberne, Vehovec (Vidmar) 11:5
Pojedinačno (2:2): Marelja - Jenčič 1:13, C. Bajrić - Vorih 13:12

Fotogalerija Valentina Prokić