ZNS službeno pokreće promjene, Treća liga - Zapad postaje bivša prije nego što se ustroji

Nedjelja, 09. lipnja 2019. 10:57 Napisao  I. V.

Zagrebački nogometni savez  namjerava predložiti Izvršnom odboru HNS-a formiranje dvije ili jedne treće lige u sezoni 2020/21

ZNS službeno pokreće promjene, Treća liga - Zapad postaje bivša prije nego što se ustroji

 

Poznato je da su u HNS-u stalne samo promjene ustroja natjecanja!

Novi trećeligaški ustroj još nije zaživio uoči sezone 2019/20, a već počinju pripreme za promjene u sezoni 2020/21!

Prema pisanju portala sportnews.hr, Izvršni odbor Zagrebačkog nogometnog saveza (ZNS) na sastanku u srijedu, 12. lipnja, trebao bi službeno predložiti Izvršnom odboru HNS-a promjenu ustroja natjecanja.

Ako se to ostvari, inicijativa zagrebačkog saveza postaje prvi službeni korak prema skorašnjoj promjeni netom promijenjenog ustroja.

ZNS bi trebao predložiti Izvršnom odboru HNS-a da već na prvoj sjednici donese odluku o formiranju dvije ili jedne treće lige za sezonu 2020/21, odluka o promjeni ustroja natjecanja mora se donijeti godinu dana unaprijed.

Nadalje, ZNS namjerava predložiti Drugu HNL sa 16 klubova s drugim momčadima prvoligaša ili Drugu HNL s 12 klubova bez prvoligaških momčadi.

Postoji varijanta jedinstvene treće lige od 16 do 18 klubova u kojima bi igrale druge momčadi prvoligaša.

Zadnja varijenta koju ZNS namjerava predložiti je povratak na staro nakon samo godinu dana, što znači da se opet ustroje tri treće lige u kojima bi klubovi iz Središta Rijeka igrali sa zagrebačkim klubovima kao prošle sezone.

ZNS je najmoćnije središte u državi čije prijedloge mora uvažiti kreator kaosa u središnjici HNS-a, pod pritiskom baze uskoro će se  opet mijenjati ustroj natjecanja.

Možda već u sezoni 2020/21, sigurno u sezoni 2021/22!

Zanimljivo je da su klubovi već počeli pripreme za promjene:

- Rudar već sad ističe želju za igranje jedinstvene treće lige, u narednom razdoblju radit ćemo na dodatnom organizacijskom unaprijeđeniju i stvaranju financijskim preduvjeta. Sezonu smo završili bez repova, prošli tjedan smo podmirili sve obveze iz prošle prema svim igračima i stručno-tehničkom osoblju, a sad krećemo u finalne pregovoru s još nekoliko vrlo ozbiljnih sponzora koji bi dodatno ojačali naše ambicije, i pet-šest ozbiljnih pojačanja. Pozdravljamo odluku HNS-a da napokon poštuju svi segmenti kada su u pitanju sastavi liga, iskreno se nadam da je konačno došao kraj šlamperaju i improvizacijama. Mislim da je najbolje rješenje da Treću liga - Zapad iduće sezone četverokružno igra osam klubova. Tako bi ostalo dovoljno kubova za kvalitetnu četvrtu ligu, kaže predsjednik Rudara Remzo Zalihić.

U Središtu Rijeka labinski klub nije usamljen u promicanju promjena.

Iako postoje različiti prijedlozi, važno je samo da se nešto stalno mijenja.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Rudar 6 9
2 Opatija 5 7
3 Grobničan 4 7
4 Krk 3 7
5 Vinodol 1 4
6 Jadran-Poreč 0 4
7 Rovinj -1 4
8 Crikvenica -1 3
9 Nehaj -3 1
10 Pazinka-Pazin -3 1
11 Uljanik -5 1
12 Novigrad -6 1