TONI RUDAN

Dva boda nisu velika prednost jer imamo težak raspored

Utorak, 15. svibnja 2018. 11:02 Napisao/la  V. P.

Protiv Španskog trebamo potvrditi bodove iz Labina

Toni Rudan (Opatija)
Toni Rudan (Opatija) Foto: Lario Tus

Nogometaši Opatije na vrhu su trećeligaške ljestvice sa dva boda više od jedinog konkurenta za naslov prvaka Vinogradara.

Opatijci su slavili u Labinu, dok je Vinogradar remizirao.

Susret protiv Rudara obilovao je kartonima.

- Znali smo da će biti čvrsta utakmica sa dosta grubih startova i to smo prihvatili. Rudaru gori pod nogama, bore se za ostanak i zato smo i mi krenuli angažirano i čvrsto jer se borimo za prvo mjesto. Svjesni smo bili da će biti puno kartona, rekao je nogometaš Opatije Toni Rudan.

Iduće kolo sigurno će preskočiti Josip Rudan koji je zbog dva žuta kartona, preselio pola sata prije kraja utakmice u svlačionicu.

- Već smo bili desetkovani u Labinu, imali smo tri zamjene od toga jednog juniora. Vraća nam se Niko Vlatković, ali mislim da nitko nema tri žuta. Ne treba nam to sada jer je ostalo pet kola do kraja, dodaje Rudan.

Opatija i Vinogradar očito će voditi mrtvu trku do kraja prvenstva.

- Ima još dosta do kraja, ta dva boda nisu velika prednost. Imamo dosta težak raspored. Sada nam dolazi Špansko i u toj bi utakmici trebali potvrditi tri boda osvojena u Labinu. Nakon toga slijede nam Krk i Dubrava, dvije jako teške utakmice, ali mi idemo na pobjedu i na prvo mjesto, poručuje odlučno iskusni opatijski nogometaš.

Opatijci neće u Durgu ligu bez obzira na ishod prvenstva.

Financije i uvjeti su nepremostiva prepreka.

- Mi idemo po naslov zbog nas. Znamo da nema financijskih sredstava za viši rang, ali mi na to ne možemo utjecati. Mi smo tu da igramo i dajemo sve od sebe. Žalosni smo, ali svejedno želimo biti prvi. Ako ne možemo ove godine u Drugu ligu, možda možemo za godinu, dvije, kaže Rudan.

Grad Opatija obećao je infrastrukturu, treba vidjeti hoće li se to i kada ostvariti.

- Imamo odličnu atmosferu i generaciju, bilo bi lijepo da svi ostanemo na okupu i ponovimo ovo iduće sezone. Sada se sve poklopilo, možda će se opet, ali to ćemo tek vidjeti kada sezona završi. Radova još nema na stadionu, obećanja imamo, na nama je da čekamo da budu ispunjena, zaključio je Toni Rudan.

3. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vinogradar 39 46
2 Dubrava Tim kabel 25 36
3 Orijent 1919 17 36
4 Krk 12 32
5 Trnje 10 29
6 HAŠK 12 28
7 Dugo Selo -2 27
8 Vrbovec -1 26
9 Jadran-Poreč 3 25
10 Zagorec -1 25
11 Kurilovec 6 23
12 Jarun -3 23
13 Ponikve -7 23
14 Opatija -4 21
15 Maksimir -8 17
16 Špansko -29 10
17 Novigrad -14 7
18 Zagreb -55 1