TOMISLAV LOPAC Sigurno ćemo biti slabiji, najvažnije je da dobijem mogućnost rotacije

Četvrtak, 10. siječnja 2019. 11:15 Napisao  I. V.

Kada budem vidio kadar s kojim ću moći raspolagati na proljeće, slijedi razgovor o ciljevima kluba. Nadam se da će uprava prihvatiti moje mišljenje,  kaže trener Krka

Tomislav Lopac
Tomislav Lopac

 

Nogometaši Krka pripreme počinju u ponedjeljak, malo kasnije od Opatije i Orijenta 1919.

Za razliku od trenera Opatije i Orijenta 1919, trener Krka Tomislav Lopac već je ostao bez jednog od ključnih igrača.

Vratar Carlo Berković otišao je u Inter iz Zaprešića, a odlaske su najavili Nikola Totić i Robert Brdar.

Ako odu sva trojica, momčad ni približno neće biti jaka kao jesenas:

- Ostali bismo bez bitnog dijela momčadi, posebice bi nam nedostajao Brdar, koji još uvijek nije zatražio papire. Ne znam ništa konkretno, do ponedjeljeka ćemo znati nešto više. Na kraju prošle sezone tražio sam da se roster proširi za dva, tri igrača. Odigrali smo jesenas 22 utakmice s 14 igrača, sreća da smo dobro radili pa smo uspjeli odigrati sve utakmice s toliko igrača. Ne može se s tako malo igrača igrati toliko puno utakmica. Vidjet ćemo kakav ćemo roster imati na proljeće, sigurno ćemo biti slabiji, jer nemamo koga dovesti iz regije. Mislim da ne bi smjelo biti imperativa, bitno je da budemo što više na ljestvici, meni je najvažnije da se ekipiramo i da dobijem mogućnost rotacije, kaže Lopac.

Dvojica prethodnika, Davor Dželalija i Tomica Veljačić, ostvarili su jako dobre rezultate u prvom dijelu sezona isto kao Lopac.

Obojica su otišla u nastavku sezona zbog istoga razloga, oslabljene momčadi počele su nizati slabije rezultate:

- Toga sam svjestan od kada sam došao. Da nije bilo tako, ne bih ni ja došao u Krk. Miran sam što se toga tiče, najveći problem mogu biti sam sebi, a na sve ostalo mogu utjecati koliko mogu. Kada budem vidio kadar s kojim ću moći raspolagati na proljeće, slijedi razgovor o ciljevima kluba. Nadam se da će uprava prihvatiti moje mišljenje. Isto kao što sam na ljeto rekao da imamo kvalitetu za vrh ljestvice, tako ću reći što mislim kada vidimo tko će sve otići i doći, naglašava Lopac.

Olakotna okolnost je da imperativa nema budući da se iduće sezone formira nova treća liga:

- Svatko tko se bavi sportom ima motiva, jer želi pobijediti. Eventualni problemi mogu se javiti s motivom u radu, na treneru je da se nametne u tom kontekstu. Nema imperativa što se tiče plasmana, ovo je idealna šansa da vidimo mogu li dvojica, trojica naših mladih, domaćih igrača igrati na ovoj razini. Dajmo im deset utakmica, pa da vidmo koliko mogu, zaključuju Lopac.