TOMISLAV LOPAC

Nama je svejedno na kojem ćemo mjestu biti na kraju

Srijeda, 05. prosinca 2018. 10:06 Napisao  I. V.

Okosnicu ove momčadi trebamo zadržati  da ne bude problema, kaže trener Krka

Tomislav Lopac
Tomislav Lopac Foto: Lario Tus

 

Nogometaši Krka zanimljivu polusezonu završili su visoko na ljestvici.

U prvom dijelu polusezne bili su jedini konkurent vodećem Vinogradaru, pred kraj jeseni pali su i stali na četvrtoj poziciji.

- Moram prvo naglasiti da sam ja, a vjerujem i ljudi oko mene u klubu, zadovoljan s polusezonom. Posebice zato što smo ostvarili povijesni rezultat plasmanom u osminu finala Kupa Hrvatske. Treba istaknuti polufinale županijskog kupa i borbu za vrh treće lige do samog kraja. Mislim da nam nedostaju tri, četiri boda. Opatiju i Maksimir trebali smo pobijediti s obzirom na broj stvorenih šansi. Orijent nas je zasluženo pobijedio, tu nema govora. Dva poraza kod kuće dogodila su se poslije kup-uakmica protiv Cibalije i Osijeka, govorim o porazima od Dugog Sela i Vinogradara. Dva poraza doživjeli smo u gostima. Poraz od Dubrave na umjetnoj travi nije bio neočekivan, ipak je to momčad s vrha. Jedini poraz koji smo možda mogli spriječiti je poraz od HAŠK-a. Sve ostale utakmice apsolvirali smo na najbolji mogući način i kada sve skupa zbrojimo dođemo do četvrtog mjesta i 32 boda. Moramo reći da je to hvalevrijedan rezultat posebice s našim rosterom igrača. Nisam u svojim planovima došao do brojke od 32 boda, ali su oni potpuno zasluženo osvojeni. Na kraju možemo pričati samo o onome što nam je nedostajalo u utakmicama u kojima smo bili bolji, a nismo pobijedili. Da smo imali dvojicu igrača više, govorim više o kvantiteti nego o kvaliteti, rezultati bi sigurno bili bolji, kaže trener Tomislav Lopac.

Krk je zadnjih sezone postao specifičan po usponima na jesen i padovima na proljeće, kako planirati nastavak sezone u klubu koji nema naglašenu ambiciju ostvariti plasman u viši rang:

- Svoju analizu sam napravio, već sam predočio nekim ljudima iz kluba nešto od tome što bih ja napravio da sam na njihovu mjestu. Iduće sezone treće lige u ovakvom formatu više neće biti, formirat će se treća liga Središte Rijeka. Nama je potpuno svejedno na kojem ćemo mjestu na ljestvici biti na kraju, a imamo dovoljan broj bodova da se na proljeće možemo u miru više posvetiti županijskom kupu i da polako počnemo sastavljati momčad za iduću sezonu. Ima nekoliko igrača iz bliže okolice koje bismo mogli priključiti da nam se na ljeto ne dogodi da dovodimo igrače u zadnji trenutak. Ima i nekoliko juniora koji nisu priključeni, mislim da bi oni mogli lakše stasati u kvalitetnoj momčadi. Okosnicu ove momčadi trebamo zadržati i dovesti stopera i veznog igrača tako da u svibnju ne bude problema i turbulencija zbog slabijih rezultata. Mene kao trenera takvi rezultati ne mogu pokolebati, čvrsto stojim na zemlji i vjerujem u rad. Tri godine svjesno sam s borio za ostanak, svjesno sam naštetio svom CV-u. Meni je jedini orijentir pošteni rad koji mora imati cilj, zaključuje Lopac.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Rudar 6 9
2 Opatija 5 7
3 Grobničan 4 7
4 Krk 3 7
5 Vinodol 1 4
6 Jadran-Poreč 0 4
7 Rovinj -1 4
8 Crikvenica -1 3
9 Nehaj -3 1
10 Pazinka-Pazin -3 1
11 Uljanik -5 1
12 Novigrad -6 1