FAUSTO BUDICIN

Nisam bitan ja! Bitni su energetska potrošnja i voljni moment!

Nedjelja, 14. travnja 2019. 11:54 Napisao  I. V.

Nismo bili neznalice nakon poraza, niti smo sada svjetski prvaci

Fausto Budicin
Fausto Budicin Foto: Lario Tus

 

Momčad Orijenta 1919 ugodno je iznenadila pobjedom (5:0) protiv Dugog Sela.

Ne toliko zbog toga što je napokon nekoga pobijedila nakon pet utakmica u prvenstvu i jedne u kupu, nego zbog načina na koji je momčad Dugog Sela sravnila s travom na Krimeji.

Trener Fausto Buducin u najavi utakmice naglasio je da je njegovo vrijeme adaptacije isteklo i najavio promjene nakon poraza (0:2) u kupu od Grobničana tijekom tjedna.

U čemu je tajna prve Budicinove pobjede na klupi Orijenta 1919?

- Ovaj put je dogovor urodio plodom. Dogovorili smo se da ćemo ih u prvih petnaestak minuta stisnuti na njihovoj polovici, da im nećemo dozvoliti da izađu, ako treba i prekršajima... U tom razdoblju postignuli smo dva gola i usmjerili utakmicu. Najveća je razlika bila u glavama igračima....

... vjerojatno ste isto govorili prije utakmice protiv Grobničana u kupu prije nekoliko dana?

- U ovoj utakmici igrači su dokazali da imaju kvalitetu i da je samo pitanje s kojom dozom energije i koncentracije ulaze u utakmice. To je bit cijele priče! Nisam bitan ja, nije bitan raspored, jedino je bitna energetska potrošnja i voljni moment.

Momčad je odigrala jednu najboljih utakmica ne samo ove godine, nego cijele sezone?

- Nismo bili neznalice nakon poraza od Grobničana, niti smo sada svjetski prvaci! Ovo je dokaz da igrači imaju kvalitetu, nadam se da su izašli iz kriznog razdoblja i sada sve to treba potvrditi u četvrtak. Čeka nas teško gostovanje u Trnju, utakmica će biti pravi test. Imamo vremena za pripremu, nešto ćemo morati kemijati zbog ozlijeđenih i igrača koji će izostati zbog kartona.

Jeste li očekivali ovakvu reakciju kada ste najavili promjene?

- Stalno ponavljam da su igrači bili ozbiljni na treninzima i da je to samo trebalo pretočiti na utakmice. Opet ponavljam, manje je bitno kako ja postavim igru od toga da igrači počnu vjerovati u sebe. Mislim da su taj klik u glavama napravili u subotu, zato smo tako dobro izgedali.