Sandro Ugrina, napadač Opatije: Ako se plasiramo u drugu ligu, bilo bi lijepo igrati na Kantridi

Ponedjeljak, 08. siječnja 2018. 19:00 Napisao/la  V. P.

Nisam igrao nikada na Kantridi, jednom sam gostovao s Interom, ali nisam ulazio u igru. Igrao sam samo na Rujevici, kaže Ugrina

Sandro Ugrina (Opatija)
Sandro Ugrina (Opatija) Foto: Lario Tus

Sandro Ugrina po mnogima je prvi napadač Treće lige u jesenskom dijelu sezone. Opatijska špica reći će da "ima i boljih", ali činjenica je da je Ugrina dao veliki doprinos uspjesima opatijske momčadi u prvom dijelu sezone.

- Zadovoljan sam prvim dijelom, drugi smo na ljestvici, zaostajemo samo četiri boda za vodećim Vinogradarom i mislim da to nije nedostižna razlika, smatra nogometaš Opatije Sandro Ugrina.

Što se momčadi tiče, zasad još nije bilo odlazaka, ali ni dolazaka.

- To će se vidjeti u prvih desetak dana. Što se mene tiče ja ostajem, a mislim da će ostati svi na okupu. Ako tako ostane, proljeće bismo mogli odigrati još bolje i napraviti taj korak te preskočiti Vinogradar. Budući da mi je ovo prva sezona u Opatiji, ne znam igra li Opatija bolje na jesen ili proljeće, ali ako budemo igrali kao što smo jesenas, možemo biti prvi, dodaje Sandro Ugrina.

Opatijce očekuju nekoliko teških gostovanja tijekom proljeća, ali ako je suditi prema prvom dijelu sezone bolje igraju u gostima nego doma.

- Vidjet ćemo kada počne proljeće hoćemo li biti bolji ili lošiji, ali zašto proljeće ne bi bilo bolje od jeseni? Igramo bolje u gostima, jer nam je travnjak u lošem stanju. Svi ostali klubovi imaju bolje travnjake od našeg tako da se u gostima uvijek razigramo. Nama nitko iz kluba ne nameće imperativ da moramo biti prvi ili drugi, mi igrači sami želimo biti najbolji što možemo. Dat ćemo sve od sebe, ja i moji suigrači nećemo se štedjeti jer želimo uzeti prvo mjesto, poručuje Ugrina.

Želja Opatije je igrati ligu više:

- Ima dosta mladih igrača u momčadi koji bi željeli ići u drugu ligu jer nisu nikada igrali viši rang. Lijepo je biti prvak  iako i drugo mjesto vodi u ligu više. Ne znam što će na kraju klub odlučiti, hoćemo li igrati ligu više. Ako budemo igrali drugu ligu, bilo bi lijepo igrati na Kantridi ako ne možemo u Opatiji. Nisam igrao nikada na Kantridi, jednom sam gostovao s Interom, ali nisam ulazio u igru. Igrao sam samo na Rujevici, pojašnjava Ugrina.

3. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vinogradar 20 25
2 Krk 14 24
3 Orijent 1919 9 22
4 Dubrava Tim kabel 9 20
5 Dugo Selo 2 19
6 HAŠK 10 18
7 Vrbovec 3 17
8 Opatija -3 14
9 Jadran-Poreč 3 13
10 Trnje 0 13
11 Ponikve -5 13
12 Jarun -5 13
13 Zagorec -4 12
14 Kurilovec -4 11
15 Maksimir 0 9
16 Špansko -11 7
17 Novigrad -13 3
18 Zagreb -25 1