FAUSTO BUDICIN Sezona nije gotova, ja se još uvijek osjećam kao trećeligaš!

Petak, 24. svibnja 2019. 14:30 Napisao  I. V.

Ne bi bilo pametno da sve pokvarimo u zadnjih desetak dana, mislim da moramo zadržati koncentraciju do kraja sezone, kaže trener Orijenta 1919

Fausto Budicin
Fausto Budicin

 

Orijent 1919 postao je drugoligaš dvije utakmice prije kraja sezone koje stjecajem okolnosti igraju protiv Krka i Opatije.

Promocija drugoligaša počinje u subotu, Orijent 1919 zadnju utakmicu na Krimeji igraju protiv Krka

- Sezona u trećoj ligi nije gotova, ja se još uvijek osjećam kao trećeligaš, naglašava trener Fausto Budicin.

Koliko god trener pokušavao suzbiti euforiju, tijekom ovog tjedan glavna tema na Krimeji bila je druga liga, a ne utakmica protiv Krka:

- Ja bih volio da su igrači više fokusirani na utakmicu protiv Krka, moramo se što prije koncentrirati na utakmicu. Čeka nas teška utakmica u derbiju protiv Krka, imamo vremena pričati o drugoj ligi i o tome što će biti druge sezone. Još uvijek imamo šanse biti drugi, što nam je bio cilj iako to ne ovisi samo o nama. Prvi nam je cilj da u subotu odigramo dobru utakmicu, da se zahvalimo navijačima na podršci tijekom cijele sezone i da ostvarimo što bolji plasman. Igrači su u zadnjim utakmicama s terena izlazili krvavih koljena, figurativno rečeno! Zbog toga su igrali dobro i ostvarili dobre rezultate, ne bi bilo pametno da sada sve to pokvarimo u zadnjih desetak dana. Mislim da moramo zadržati koncentraciju do kraja sezone, da ove dvije utakmice odigramo ako ne bolje, a onda barem na istoj razini kao u zadnjim utakmicama, kaže Budicin.

Krk u proljetnom dijelu sezone očito ne igra na razini objektivnih mogućnosti:

- Čitam izjave da pristup igrača Krka u drugom dijelu sezone nije pravi, ali mislim da to neće biti tako u subotnjoj utakmici. Mogu samo reći da Krk ima jako dobre igrače, da imaju dobru momčad što su pokazali u prvom dijelu sezone. Sigurno ih nećemo podcijeniti, jer oni vrijede više nego što pokazuju njihovi zadnji rezultati, smatra Budicin.

Na kraju tjedna postavlja se logično pitanje hoće li Budicin iduće sezone voditi Orijent u drugoj ligi:

- Ne znam! Sada sam fokusiram da završimo sezonu, a onda ćemo razgovarati o tome. Nisam uopće razmišljao o tome, poručuje Budicin.

Utakmice 33. kola, subota (17.30): Orijent 1919 - Krk, Dugo Selo - Opatija, Špansko - Trnje, Kurilovec - Jarun, Jadran - Dubrava, Zagorec - Novigrad, Ponikve - HAŠK, Zagreb - Vinogradar, Maksimir - Vrbovec

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Rudar 6 9
2 Opatija 5 7
3 Grobničan 4 7
4 Krk 3 7
5 Vinodol 1 4
6 Jadran-Poreč 0 4
7 Rovinj -1 4
8 Crikvenica -1 3
9 Nehaj -3 1
10 Pazinka-Pazin -3 1
11 Uljanik -5 1
12 Novigrad -6 1