MARIO KURILIĆ

Mislim da možemo preskočiti Vinogradar

Nedjelja, 12. studenog 2017. 14:05 Napisao/la  V. P.

Nije u redu da se moramo preko medija boriti za stadion

Mario Kurilić (Opatija)
Mario Kurilić (Opatija)

Nogometaši Opatije novom su pobjedom u Dubravi (0:3) došli na samo bod zaostatka za vodećim Vinogradarom.

- Bila je to jedna od boljih naših utakmica. Imali smo dosta šansi i to smo iskoristili u odnosu na neke prethodne utakmice. Na tim boljim terenima uspijemo razviti našu igru i to se odmah vidi na rezultatu, počeo je priču branič Opatije Mario Kurilić.

Vinogradar nije bauk. Iako ih svi ističu kao prve favorite za osvajanje naslova ne uspjevaju zasad napraviti razliku u odnosu na svojeg prvog pratitelja, OPatiju.

- Nisu oni nepobjedivi, Vinogradara samo pobijedili 3:0, a iako rezultat to ne pokazuje nije bilo lako. Dobra su oni momčad, ali moram reći da njihov igrač Prijić samo nama nije zabio. Pokazali smo da se možemo nositi i sa njima i sa svima ostalima te da smo zasluženo na drugom mjestu, dodaje Kurilić.

Bez obzira na rezultate s Opatijcima se nikad ne zna kako će utakmica završiti. Ima situacija kada otvore sjajno i jednako tako završe, ali bude i utakmica koje dobro krenu pa se pretvore u muku.

- Naša je momčad spoj mladosti i iskustva što se pokazalo dobrim. Vidjet ćemo što nosi sezona. Istina je da nekad dođemo u situaciju da se moramo vaditi na snagu i individualnu kvalitetu, ali bez obzira i takve su pobjede zaslužene. Nije nam uvijek svima sjajan dan, kaže opatijski branič.

Nakon 15 kola Opatija je druga, pitanje je može li zadržati poziciju do kraja sezone i eventualno preskočiti Vinogradar.

- Mislim da možemo. Mi razmišljamo utakmicu po utakmicu. Ni uoči početka sezone ni sada nitko nam ne stavlja pritisak da nešto moramo. Igrama smo se dokazali da se na svih nas može računati. Bilo bi lijepo osvojiti naslov i plasirati se u Drugu ligu te da konačno regija ima drugoligaša. No, teško je reći što će se događati do kraja sezone, ako budemo u prilici za osvajanje naslova, sigurno ćemo dati sve  sebe da je iskoristimo. Pitanjem terena i uvjeta se ne opterećujemo, ako je Grad Opatija to obećao, bilo bi lijepo da to i ispuni. Nije u redu da se moramo preko medija boriti za stadion, mišljenja je Kurilić.

Mladi branič sa svojim je igrama u dosadašnjem dijelu sezone, zadovoljan. Kako i ne bi bio, Opatija je primila najmanje golova u ligi, samo osam u 15 utakmica što je izvanredno.

- Cijela ekipa je dobro odigrala, nitko se posebno ne ističe osim možda Matovine koji je najbolji strijelac sa devet golova i odradio je vrhunski posao dosad. Najmanje primljenih golova govori da dobro igramo. Iza mene je vratar Iveša, svi znamo tko je on i koliko iskustva ima. Meni je lakše igrati, daje mi sigurnost. Cijela ekipa se dobro nadopunjava što rezultat pokazuje, poručio je branič.

U idućem kolu Opatija dočekuje posljednje Trnje.

- Mjesto na ljestvici nas ne treba zavarati. U ovoj ligi su svi podjednaki i ne treba unaprijed računati na bodove protiv nikoga. Očekuje nas borba, ali mi smo favoriti i idemo na pobjedu kao i u svakom dvoboju, zaključio je Mario Kurilić.

3. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vinogradar 39 46
2 Dubrava Tim kabel 25 36
3 Orijent 1919 17 36
4 Krk 12 32
5 Trnje 10 29
6 HAŠK 12 28
7 Dugo Selo -2 27
8 Vrbovec -1 26
9 Jadran-Poreč 3 25
10 Zagorec -1 25
11 Kurilovec 6 23
12 Jarun -3 23
13 Ponikve -7 23
14 Opatija -4 21
15 Maksimir -8 17
16 Špansko -29 10
17 Novigrad -14 7
18 Zagreb -55 1