JOSIP RUDAN Lijepo bi bilo igrati na Kantridi, ali želimo igrati drugu ligu na našem stadionu

Subota, 10. veljače 2018. 12:35 Napisao/la  V. P.

Mislim da možemo igrati viši rang i sa ovom ekipom, uz par pojačanja bez problema bismo mogli biti u sredini ljestvice, smatra iskusni opatijski nogometaš

Josip Rudan (Opatija)
Josip Rudan (Opatija) Foto: Lario Tus

Nogometaši Opatije spremaju se za proljetni dio sezone.

Drugo mjesto i visoke ambicije nametnule ishodovanjem licencije za Drugu ligu, a kako opatijski stadion ne ispunjava uvjete prijavljena je Kantrida. No, Opatijci prvo trebaju rezultatski se iskazati u nastavku prvenstva, kao što su to učinili u jesenskom dijelu.

- Svaki tjedan neka nova ozljeda, nadam se da će sve to biti sanirano do početka prvenstva. Što se Druge lige tiče mislim da bi rezultatski tijekom proljeća to mogli ostvariti. Na nama je da se iskažemo na terenu, a zatim ćemo vidjeti što Uprava želi. Bilo bi dobro za regiju da ima barem jednog drugoligaša, a ove godine je prilika jedinstvena. Iduće se liga širi na 16 klubova, kaže nogometaš Opatije Josip Rudan.

Igranje na Kantridi u Opatiji ne smatraju problemom.

- Još ništa ne znamo o projektu obnove našeg stadiona. Nadam se da će se s time krenuti. Bilo bi lijepo igrati na Kantridi, ako uđemo u viši rang, no ako to bude slučaj želimo se i što prije vratiti na naš stadion. Travnjak nam je u jako lošem stanju, ali nadam se ako se sve posloži i obnova krene, da ćemo moći u nekom trenutku igrati i na svom travnjaku Drugu ligu. Jasno, pod uvjetom da osiguramo plasman, kaže igrač Opatije.

Rudan je igrao drugu ligu i svjestan je da će tamo trebati dati više.

- Mislim da možemo igrati viši rang i sa ovom ekipom uz par pojačanja, bez problema bi mogli biti u sredini ljestvice. Znam da će trebati više treninga, ali ako dođe još par mlađih igrača, uz nas iskusnije to bi trebalo biti dovoljno, dodaje Rudan.

Opatija nije puno mjenjala momčad u odnosu na onu koja je odigrala sjajno jesenski dio. Stigao je Vlatković, a vratara Ivešu koji se vratio u Pulu zamijenit će iskusni Ivan Lovrić, također iz Pule.

- Mijo Dadić zbog trenerskih obveza će dolaziti kako bude stizao, pa će njega Vlatković zamijeniti na stoperskoj poziciji uz Kurilića i Cvjetkovića. Vlatković je visok pa može i u napad, ako ćemo igrati sa dugim loptama, u slučaju da ne ide sve po planu. Iveša je pomogao puno svojim iskustvom, mislim da će ga Lovrić dostojno zamijeniti. Nakon svega, rekao bih da nismo slabiji nego jesenas, zaključio je Josip Rudan.

 

3. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vinogradar 39 46
2 Dubrava Tim kabel 25 36
3 Orijent 1919 17 36
4 Krk 12 32
5 Trnje 10 29
6 HAŠK 12 28
7 Dugo Selo -2 27
8 Vrbovec -1 26
9 Jadran-Poreč 3 25
10 Zagorec -1 25
11 Kurilovec 6 23
12 Jarun -3 23
13 Ponikve -7 23
14 Opatija -4 21
15 Maksimir -8 17
16 Špansko -29 10
17 Novigrad -14 7
18 Zagreb -55 1