IVOR WEITZER

Moramo proširiti roster ako želimo iskorak u rezultatskom smislu

Srijeda, 07. studenog 2018. 11:04 Napisao/la  Igor Vranić

 Još uvijek previše osciliramo, kaže nogometaš Orijenta

Ivor Weitzer
Ivor Weitzer

 

Orijent 1919 u nedjelju igra u Mladini, uoči utakmice nije teško pronaći način na koji će Orijent pobijediti Vinogradar.

Dovoljno je da Ivor Weitzer dvaput namjesti loptu na 35 metara i pogodi onako kao što je pogodio protiv HAŠK-a.

Nogomet je zapravo jako jednostavan...

- Istina! Ali ga je zato najteže igrati, kaže Weitzer.

Momčadi Vinogradara na znanje, nije Weitzer onako efektno protiv HAŠK-a pogodio prvi put u karijeri. Nije sigurno ni zadnji put!

Weitzerov pogodak protiv HAŠK-a promijenio je tijek utakmice na kraju koje je ostvarena pobjeda nakon dužega razdoblja:

- Činjenica je da smo se dosta tražili u zadnjim utakmicama, dosta smo oscilirali. Imamo puno igrača koji prvi put igraju treću ligu. Najbitnije je da smo opet u vrhu, stekli smo sigurnost, jer smo skupili dosta bodova pa oscilacije manje dolaze do izražaja. Naš primarni cilj je bila stabilizacija kluba u svim segmentima, idemo korak po korak prema gore, vidjet ćemo kako će završiti.

Vidi se da momčad ima potencijala i da još uvijek nije izbalansirana?

- Imamo veliki potencijal, puno prostora za napredak što veseli trenera i nas starije igrače koji znamo da nam ovo nije maksimum. To veseli, na treninge dolaziš s guštom, svaki dan ide sve bolje. Zadnjih dvadesetak minuta protiv HAŠK-a otkrilo je naše slabosti što je normalno. Ne možemo reći da imamo širok roster i da smo dobro pokriveni na svim pozicijama jer nismo. Bilo bi nezahvalno s moje strane da pričam o tome gdje smo tanki kada sam dio momčadi. Nije na meni da govorim o tome tko je dobar, a tko nije. Uostalom, i ja mogu odigrati slabo, živimo jedni od drugih, obiteljski smo klub i tako se moramo ponašati.

Projekt me oduševio
Otkud Weitzer u Orijentu?
- Čekao sam inozemni angažman, čuo sam da se u Orijentu radi kvalitetno, jer je Gerc trenirao na Krimeji. Nazvao sam trenera Butorovića i pitao ga smijem li trenirati s njima. Kako je vrijeme prolazilo nije se ništa događalo što se tiče inozemstva, bilo mi je bitno da igram. Ostao sam na Krimeji s obzirom na lijepu priču, što mi je bitno jer volim ambiciozne sredine. Orijent želi ostvariti korak više, projekt me oduševio. Nema ničeg boljeg od toga da budeš doma i radiš što voliš.
S Mikcem ste radili na Hreljinu kao gost Naprijeda pa ste promjenu trenera lakše podnijeli?
- Nemam takvih problema. Na kraju krajeva puno sam prošao kroz karijeru, svjestan sam da se takve promjene događaju i da se treba što prije prilagoditi. Ne treba gubiti vrijeme s onim što je prošlo

Promjena trenera sigurno je poremetila odnose, Marin Mikac naslijedio je Danila Butorovića koji je postao pomoćnik Slavena Bilića?

- Naravno da je! I na puno većem nivou takve promjene izazovu određeni šok kod igrača, a kamo da tako ne bude u Orijentu gdje je Butorović većinu ovih igrača vodio godinama u mlađim kategorijama, pa onda u seniorskom nogometu. Naravno da ih je to poremetilo, trebalo je malo vremena da se prilagode na način rada trenera Mikca i na njegove ideje. To je normalno. Vidi se da rastemo malo po malo, da prihvaćamo nove ideje. Najbitnije je da dečki primaju nove informacije, nema otpora i svi zajedno se dižemo.

Nije tajna da Orijent ima drugoligaške ambicije, na ljestvici izgleda da ste blizu cilja?

- Činjenica je da smo blizu cilja, ali moramo proširiti roster ako želimo iskorak u rezultatskom smislu. Još uvijek previše osciliramo, trebamo se pojačati na određenim pozicijama.

Utakmica protiv Vinogradara pokazat će koliko objektivno vrijedite iako u Mladini često nije lako igrati?

- Kada sam igrao u Pomorcu uvijek je bilo repova nakon utakmica u Mladini. Više su druge stvari utjecale na rezultate nego kvaliteta domaće momčadi. Mora se priznati da Vinogradar ove sezone ima najkvalteniju momčad, imaju igrače koji imaju prvoligaškog iskustva, s takvom momčad  ne bi se trebali baviti ničim drugim. Idemo se nadmetati i vidjeti što će biti, nećemo se predati. Idemo po tri boda, pa kako ispadne.

U zadnjim kolima međusobno igraju regionalni trećeligaši, utakmice će pokazati je li Orijent ove sezone ponovo postao drugi klub u županiji?

- Volio bih da je postao! Prema tradiciji i povijesti drugi je bez premca. Mi smo tu da to pokušavamo ostvariti rezultatski što bi bio dodatni impuls za sve nas. Uvijek želimo pobijediti i ne bojimo se nikoga, rezultat je na kraju pravi odraz stanja. Mislim da možemo još bolje, imamo jako dobrog trenera koji daje dobre smjernice.

Hipotetsko pitanje: kada bi se složila momčad od najboljih igrača iz tri regionalna trećeligaša, gdje bi takva momčad završila?

- Mislim da bi ta momčad bila u vrhu druge lige i da bi bez problema ušla u prvu ligu!

 

3. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vinogradar 49 59
2 Dubrava Tim kabel 33 48
3 Orijent 1919 11 42
4 Krk 10 36
5 Jadran-Poreč 6 34
6 Dugo Selo -4 34
7 Kurilovec 13 33
8 Zagorec 2 32
9 Vrbovec -3 32
10 HAŠK 8 31
11 Opatija -1 31
12 Trnje 6 30
13 Ponikve -8 30
14 Jarun -10 27
15 Maksimir -7 23
16 Novigrad -15 16
17 Špansko -33 16
18 Zagreb -57 8